Хмельничанина викрили на торгівлі гуманітарною допомогою

Автор 13 серпня 2022, 14:24

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури спільно зі слідчими управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ та працівників Управління СБУ в області на незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги викрито місцевого мешканця (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).

Хмельничанин, який займається міжнародними вантажними перевезеннями, під виглядом гуманітарної допомоги для потреб армії завозив військову амуніцію, інші речі першої необхідності та транспортні засоби з нульовим розмитненням, але замість відправки на фронт - продав.

12 серпня оперативники та слідчі затримали організатора під час продажу двох авто за 3600 доларів США. Також він отримав завдаток для придбання партії авто.

Раніше було задокументовано продаж фігурантом бронежилетів 5-го класу. Проте, відповідно до висновку експертного дослідження заявлений клас не відповідає технічним вимогам.

В ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено автомобілі, комплектуючі до транспортних засобів, шоломи, розгрузки та плити до бронежилетів, побутову хімію та засоби гігієни.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру. Проводяться заходи для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які можуть бути причетні до налагодженої «схеми».

Довідково: санкція ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

0
репостів
0
репостів