Вбив товариша по чарці через підтримку російської агресії

Автор 06 серпня 2022, 12:24

Мешканця Шепетівського району засуджено до 9 років позбавлення волі за вбивство свого знайомого через конфлікт про війну в Україні. Трагедія сталася 12 травня в селі Нижні Головлі Шепетівського району.

Як тоді повідомляла поліція, 60-річний місцевий житель розпивав спиртне зі своїм знайомим. Під час застілля між чоловіками розгорілась суперечка, в ході якої затриманий вихопив мисливського ножа і вдарив ним потерпілого в область серця. Останній від отриманих травм помер на місці події, а зловмисник поспішив покинути будинок. 

Через декілька годин зловмисника затримали правоохоронці.

За вироком Славутського міськрайонного суду встановлено, що обвинувачений під час відпустки вирішив поїхати на дачу в Нижні Головлі. Зі знайомими які заходили до нього по черзі, перехилив кілька чарок горілки, а після того увечері з одним із них пішов у кінець вулиці, аби нарізати кропиви для худоби. Із собою взяв ніж та пластмасову пляшку із залишками алкоголю. Коли ту пляшку побачив місцевий мешканець, то запропонував зайди до нього.

Там чоловіки втрьох почали розпивати спиртне. Невдовзі знайомий обвинуваченого пішов додому, і господар та гість залишилися вдвох.

“В ході розмови між ними виникла сварка через російську агресію до України. Потерпілий говорив, що схвалює дії російської сторони, обвинувачений в свою чергу виразив своє невдоволення та осуд за його прихильність. Потерпілий піднявся зі стільця і почав шарпати його за плечі. Йому це не сподобалося і він схопив в праву руку ніж, який лежав на столі зліва від нього, і, піднімаючись зі стільця, наніс потерпілому один удар в тулуб, приблизно в ділянку грудної клітки зліва. Після нанесення цього удару той захрипів і відразу впав на підлогу”, – йдеться у вироку.

Зі слів обвинуваченого, він подумав, що можливо його опонент заснув, тому відразу пішов до себе додому. А вдома чекав на приїзд працівників поліції, оскільки розумів, що накоїв біди. Пояснив, що на допомогу нікого не кликав, швидку не викликав, оскільки мобільного телефону у нього із собою не було. Вважав, що скоро повернеться дружина потерпілого і сама викличе лікарів та поліцію. З моменту скоєного і до приїзду правоохоронців минуло близько 2-х годин.

Суд при призначенні покарання врахував, що обвинувачений визнав свою вину, за місцем роботи характеризується виключно позитивно, просив вибачення у дружини потерпілого, частково відшкодував витрати на поховання. Проте скоїв тяжкий злочин — умисне вбивство.

За частиною 1 статті 115 КК України його засуджено до 9 років позбавлення волі. Також задоволено цивільний позов потерпілої сторони про відшкодування 100 000 гривень моральної шкоди, заподіяної злочином.

0
репостів
0
репостів