Так виправдовувала знайомого у суді, що сама опинилась на лаві підсудних

Автор 30 червня 2022, 11:51

У Шепетівці місцева жителька понесе відповідальність за неправдиві покази. Слідчі Шепетівського РУП за процесуального керівництва окружної прокуратури оголосили їй про підозру за ч.2 ст.384 КК України (Завідомо неправдиве показання потерпілого, вчинене з корисливих мотивів).

У серпні минулого року до поліції звернулась шепетівчанка та повідомила, що знайомий викрав її мобільний телефон. За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження та встановили особу крадія.

Коли ж справа дійшла до суду, потерпіла змінила свої покази за винагороду. Аби зловмисник уникнув відповідальності жінка під час судового засідання, присягнувши говорити правду, заперечила факт крадіжки.

Спершу вона стверджувала, що начебто загубила свій мобільний, потім повідомила суду, що взагалі того дня викинула гаджет за ворота. Втім, такий метод захисту обвинуваченого не спрацював. Докази свідчили про інше.

Наразі жінка розкаялась та уклала угоду про визнання винуватості.

Нагадуємо громадянам, що введення в оману суду або іншого уповноваженого органу - кримінальне діяння, за яке передбачено позбавлення волі строком від двох до п'яти років.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 30 червня 2022, 11:58
0
репостів
0
репостів