У Шепетівському районі судили чоловіка, який переїхав бабусю саньми

Автор 28 червня 2022, 21:26

Суд визнав винним мешканця Шепетівщини, який наїхав саньми в упряжці з двома кіньми на жінку похилого віку. Чоловіку присудили рік обмеження волі, але відпустили з випробувальними терміном. Про це стало відомо з вироку Славутського міськрайонного суду.

Подія відбулася 2 лютого 2022 року у селі Варварівка Шепетівського району неподалік будівлі церкви.

За словами обвинуваченого він їхав кіньми з саньми, попереду бачив бабусю, намагався її об'їхати, проте дорога була слизька, зі снігом, не добре розчищена, тож не справився з керуванням. В результаті сани наїхали на жінку.

Чоловік зупинився, крім того, поряд зупинився автомобіль, з якого вийшов чоловік і вони вдвох посадили потерпілу на сани та відвезли до двору її племінниці. Адже сама вона не могла підвестися на ноги і стояти. Там він дочекався швидкої, лікар якої надавав допомогу потерпілій. Провину свою підсудний визнав.

Потерпіла у суді зазначила, що йшла додому правим краєм дороги, де було розчищено від снігу. Почула позаду, сильний поштовх у спину і впала під коней. За покказами свідків, коли жінку привезли до племінниці, вона була брудна, її одяг був мокрий, закривавлений, на обличчі - гематома, руки в подряпинах.

За словами постраджалої, травму ноги одразу не виявили, однак, наступного дня жінка звернулася до лікарні, де поставили діагноз - перелом.

В результаті суд визнав обвинуваченого винним в нанесенні ушкоджень легкого та середнього ступеня тяжкості і призначив йому покарання у вигляді обмеження волі терміном на рік. Крім того, чоловік має заплатити 25 077,63 гривні матеріальної шкоди та 10 000 гривень моральної шкоди, компенсувати 4500 гривень судових витрат.

0
репостів
0
репостів