Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 1 квітня 2022 року

Автор 01 квітня 2022, 11:10

Розпочалася тридцять сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 1 квітня.

Спостерігається продовження часткового відведення підрозділів російських окупаційних військ з півночі Київської області в бік державного кордону з республікою білорусь. Фіксується рух змішаних колон техніки різної кількості. У складі колон також цивільні транспортні засоби (вантажівки, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі), що були викрадені російськими загарбниками під час тимчасового зайняття територій. Крім того, противник здійснює вивезення майна, що було награбоване.

На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує свої протиправні дії, обмежуючи рух цивільного населення, використовує будинки та квартири місцевих жителів для розміщення особового складу, утримуючи в заручниках місцевих мешканців та активістів. Триває мародерство та вчинення насильства стосовно громадян України.

В окремих районах тимчасово зайнятих ворогом, окупанти намагаються змусити підприємців до переходу на розрахунок за товари та послуги у російських рублях.

Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 7 ворожих атак. Наші воїни знищили 3 танки, 2 бронетранспортери, 2 одиниці автомобільної техніки та 2 артилерійські системи. Також збито БПЛА типу “Орлан-10”.

Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідують ворога, що відходить, проривають оборонні позиції окупантів та поступово звільняють українські землі.

Ситуація в регіонах станом на 8.00

Київщина

Ніч пройшла відносно спокійно. Декілька повітряних тривог по області. Ворог продовжує часткове відведення підрозділів з півночі області. Макаров, Ірпінь контролюються ЗСУ. Інфраструктура зруйнована, територія замінована. Триває зачистка.

Чернігівщина

Бої біля міста. Вчора звільнено кілька сіл неподалік Чернігова, в київському напрямі. Інтенсивність обстрілів міста за добу зменшилась.

Донеччина

Широких наступальних дій з боку противника не відбувалося, натомість обстріли по всій лінії зіткнення тривають. За добу серед цивільних 7 загиблих, зокрема одна дитина і 22 поранених, у т.ч. 4 дітей. Найсильніші обстріли і руйнування: Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, Вугледар. По Мар'їнці зранку штурм піхоти, наші відбивають атаки. Зранку обстріли околиць Новолуганського. Маріуполь без змін: заблокований, але бореться. Жоден гуманітарний вантаж до міста на зайшов — росіяни не пускають.

Луганщина

Обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Кремінної. Пошкоджено 20 об’єктів, серед них — 9 багатоквартирних та 9 приватних житлових будинків, об’єкти інфраструктури. Від вогню росіян загинуло 2 людини у Сєвєродонецьку. Постраждали жителі Лисичанська і Тошківки. Врятовано з полум’я 4 людини. Без газопостачання перебувають 32 населених пункти, з них 28 — повністю та 5 частково.

Харківщина

Інтенсивність обстрілів збільшилася, увечері ракета влучила в центральну частину міста. За попередніми даними, жертв немає. Тривають обстріли житлових районів. По області тривають бої на Ізюмському напрямку. З населених пунктів району евакуйовують людей, за вчора — 2500 тисячі.

Миколаївщина

Вночі відбувались обстріли Миколаївського району. На інших територіях ніч відносно спокійна. Тривають рятувально-пошукові роботі після ракетного удару в Миколаєві.

Херсонщина

Тривають вибухи та постріли. На кордоні з Миколаївською та Дніпропетровською областями за останню добу велися бойові дії. Місцеві жителі повідомляють про знищену інфраструктуру, будинки. Ці райони знаходяться на межі гуманітарної катастрофи.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, у Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Запорізькій, Чернівецькій, Вінницькій, Кіровоградській областях, на Полтавщині, Житомирщині, Черкащині, на Сумщині та у Дніпропетровській області

Дані по втратах російських окупантів на 1 квітня:

  • особового складу / personnel - близько 17700 осіб,
  • танків ‒ 625 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1751 од,
  • артилерійських систем – 316 од,
  • РСЗВ - 96 од,
  • засоби ППО - 54 од,
  • літаків – 143 од,
  • гелікоптерів – 131 од,
  • автомобільної техніки - 1220 од,
  • кораблі /катери - 7 од,
  • цистерн з ПММ - 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 85.
  • Спеціальна техніка - 24.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК - 4.
Останнє редагування 01 квітня 2022, 12:34
0
репостів
0
репостів