ДБР ліквідували схему переправлення чоловіків через кордон

У взаємодії з Хмельницькою обласною військовою адміністрацією було викрито схему переправлення військовозобов’язаних громадян України під виглядом осіб, що супроводжують гуманітарні вантажі для потреб однієї з військових частин Хмельницького. Працівники ДБР затримали цивільну особу, яка організувала схему переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Схему організував колишній правоохоронець, який, залучив до участі інших військовослужбовців, причетність яких наразі перевіряється.

За свої послуги ділки брали кошти в еквіваленті від 2 тис. доларів США.

Задокументовано декілька фактів отримання грошей від потенційних замовників. Організатора схеми було затримано «на гарячому» - під час отримання частини плати - 600 доларів США. Під час обшуку в кабінеті одного із ймовірних учасників схеми знайдено 140 тисяч гривень.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо оголошення учасникам схеми про підозру.

Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (хабарництво), ч. 5 ст. 426-1 (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) КК України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді тримання під вартою на строк до п'яти років.

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька прокуратура у військовій сфері.

Начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій у відеозверненні обурився діями зловмисників:

Внутрішній ворог набагато гірший за зовнішнього. Зовнішнього ти знаєш в обличчя, а внутрішнього - ні. Ми будемо робити усе, аби знищувати внутрішнього ворога на території Хмельниччини. Все буде УКРАЇНА!

Останнє редагування 31 березня 2022, 11:39

Відео

0
репостів
0
репостів