Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 24 березня 2022 року

Автор 24 березня 2022, 09:45

Розпочалася двадцять дев’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 24 березня.

Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

На жодному із них противнику не вдалося досягти успіху.

Угруповання військ стримують противника на зазначених напрямках, проводять стабілізаційну операцію та виконання завдань територіальної оборони.

Авіація ворога продовжує активні дії, завдає ударів з повітря, протягом останньої доби зафіксовано понад 250 літаковильотів (на 60 більше ніж 22 березня). Основними цілями противника залишаються об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській та Харківській областях.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ. За попередню добу було уражено 11 повітряних цілей ворога (7 літаків, 1 БПЛА, 1 вертоліт та 2 крилаті ракети.) Інформація про їх остаточне збиття уточнюється.

На тимчасово зайнятих територіях Херсонської області, у зв’язку з мирними протестами проти окупації, ворог вдається до терору місцевого населення, активно застосовує підрозділи росгвардії для запобігання проведенню зазначених акцій цивільної непокори окупаційній владі.

Противник продовжує втрачати живу силу та техніку на всіх напрямках. Триває тотальний спротив українського народу.

Як минула ніч в регіонах 24 березня

Київська область

Вночі повітряні тривоги по всій області. Був бій в Ірпені, Гостомелі. Постійні артилерійські обстріли. У Фастівському районі обстріляли село Ясногородка. Коцюбинське в Бучанському районі — мінометний обстріл.

Інформація про загиблих та поранених серед мирних мешканців уточнюється, дані про руйнування відсутні.

Чернігівська область

Чернігів: оборона міста. Російська армія різко збільшила кількість обстрілів міста, житлових та промислових районів. Особливо інтенсивно з вечора.

Увечері 23 березня пошкоджено аміакопровід на одному з найбільших підприємств харчової промисловості Чернігова. На місці працювали ДСНС, попередньо витоку аміаку не зафіксовано. Населення міста на всяк випадок попереджено про порядок дій у разі хімічної загрози.

Дані про руйнування внаслідок обстрілів уточнюються.

Житомирська область

Ніч неспокійна. Було декілька тривог. Влучання ракети в промисловий об'єкт в Новоград-Волинському районі. Загиблих та травмованих немає.

Сумська область

Окрім Охтирського району, де тривали бої і рух ворожих колон, ніч в області пройшла відносно тихо. Інформація щодо руйнувань і постраждалого мирного населення наразі відсутня.

Харківська область

Вночі збільшилася кількість атак з далеких відстаней на Харків, але ЗСУ на своїх позиціях, проривів ворога не відбулося.

Область: тривають бої в Ізюмському районі, вчора там збили два літаки окупантів. Увечері відбувся обстріл Старого Салтова, є постраждалі та одна людина загинула.

Луганська область

Обстріли Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки.

По околицях Рубіжного завдано удару фосфорними бомбами. Чотири загиблих, двоє з яких — діти, та шестеро поранених.

Донецька область

Ситуація напружена. Авдіївка, Очеретине — бої.

Вчора обстріляли Бахмут.

Маріуполь у блокаді, але бореться. Гуманітарний вантаж жоден не доїхав.

Мар'їнку росіяни доруйновують - наступають, ЗСУ відкидають їх назад.

Миколаївська область

На Миколаївщині ніч пройшла відносно спокійно, без урахування повітряних тривог. Продовжуються роботи щодо підключення знеструмлених населених пунктів до електрики

Херсонська область

Становище області залишається складним. Постріли та сильні вибухи були вночі у Чорнобаївці. Надходили повідомлення про вибухи у громадах біля Снігурівки та на межі із Дніпровщиною.

Щодо викрадень — вчора пізно було звільнено з полону директора театру Олександра Книгу.

Одеська, Дніпровська області — вночі або зранку повітряні тривоги. Ударів не зафіксовано.

 Кіровоградська, Дніпровська, Рівненська, Чернівецька, Івано-Франківська, Волинська, Вінницька, Закарпатська, Хмельницька, Тернопільська, Черкаська, Львівська, Запорізька області — ніч минула без тривог.

Дані по втратах росії за місяць війни проти України

  • особового складу - близько 15800 осіб,
  • танків ‒ 530 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1597 од,
  • артилерійських систем – 280 од,
  • РСЗВ - 82 од,
  • засоби ППО - 47 од,
  • літаків – 108 од,
  • гелікоптерів – 124 од,
  • автомобільної техніки - 1033 од,
  • кораблі /катери - 4 од,
  • цистерн з ПММ - 72,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 50.
  • Спеціальна техніка - 16.
0
репостів
0
репостів