Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 20 березня 2022 року

Автор 20 березня 2022, 10:52

Триває двадцять п’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Міністерство оборони України опублікувало оперативну інформацію станом на ранок 20 березня.

Стан, положення, характер дій сил оборони суттєвих змін не зазнали. Наші захисники продовжують ефективно протистояти окупантам. Протиповітряною обороною Повітряних сил ЗС України збито три російських бойових вертольоти.

Протягом доби ворог активних наступальних дій не проводив, зосереджував зусилля на поповненні поточних втрат, відновленні частково знищеної техніки, перекиданні іноземних військових найманців до прикордонних з Україною районів, вирішенні хронічних проблем окупаційних військ, що діють на території України, з логістикою.

Окупанти терористичними методами насаджують жорсткий адміністративно-поліцейський режим, свідомо створюють умови для гуманітарної кризи на тимчасово зайнятих територіях.

Так, минулої доби до Херсонської області з міста Апостолове Дніпропетровської області вирушили 14 вантажівок з продуктами харчування та медикаментами першої необхідності.

Російські окупанти безпричинно не пропустили гуманітарний конвой. Таким чином вони намагаються примусити до колабораціонізму місцеве населення. При цьому загарбники поширюють листівки з пропозиціями звернутися до окупаційної адміністрації.

Громадянам обіцяють скасування кредитних боргів, а місцевим підприємцям преференції у веденні бізнесу.

Стало відомо, що зі зведеного загону 331-го гвардійського парашутно-десантного ударного костромського полку який брав участь у бойових діях на Київському напрямку, залишився в живих один військовий, і той знаходиться у шпиталі.

На фоні подібних обставин командуванням російського чорноморського флоту терміново проводяться заходи щодо заміни 130 відказників-контрактників 810-ї бригади морської піхоти на десантників 7-ї десантно-штурмової дивізії. Питання щодо їх подальшої служби вирішує ФСБ.

Крім того, на тимчасово окупованій території Донецької області російськими кураторами оголошено чергову хвилю мобілізації для поповнення 1-го армійського корпусу. Граничний вік відмобілізованих піднято до 65 років. Подібне очікує і на тимчасово окупованій території Луганської області з огляду на те, що з зони дії 2-го армійського корпусу до населених пунктів Луганськ, Сорокіне та Довжанське щодня прибувають вантажні автомобілі заповнені тілами солдат.

Російські терористичні війська продовжують відверто порушувати міжнародні конвенції щодо правил ведення війни. Масово фіксуються факти використання форми ЗС України для проведення підривних та дискредитувальних дій російськими диверсантами.
Проте, Сили оборони України рішуче викорінюють військових злочинців та найманців з української землі! 

Як пережили ніч усі регіони України

Київщина

Ніч пройшла відносно спокійно, попри постійні повітряні тривоги. Ворог відмовився від активних дій та активно окопується, зводить фортифікаційні спорудження, намагається налагодити логістику. Бої та обстріли в Макарові, Бучі, Гостомелі, Ворзелі.

Загарбник веде хаотичний обстріл соціальної інфраструктури та житлових масивів. Переміщення ворога зафіксовано в Вишгородському та в Броварському районах.

Чернігівщина

19 березня у Чернігові обстріляно багатоповерхівки, промислові райони. Вночі — повітряні тривоги в Чернігові та області. У місті немає світла, опалення, проблеми зі зв‘язком, більша частина без газу.

Сумщина

Артобстріли передмістя Сум тривають вже тиждень, не обійшлася без них і ця ніч. Також вночі була повітряна тривога

Житомирщина

Стандартні нічні тривоги. Ракетний удар по одному з сіл Коростеньського району. Зруйновано промислову будівлю. Жертв немає.

Харківська область

Вночі у Харкові були кілька атак, є загоряння житлових будинків, працюють рятувальники. Увечері внаслідок останнього обстрілу в районі ХТЗ загинули 2 цивільних, зокрема 9-річна дитина.

Ударів з неба по Харкову суттєво поменшало. На сьогодні фіксують розвідувальні літальні апарати.

ЗСУ по деяких напрямках перейшли до контратаки, на дальніх підходах до Харкова розбивають ворожі колони. 19 березня в Дергачівському районі мобільний підрозділ Нацгвардії знищив велику кількість живої сили та техніки окупантів.

Росіяни намагаються прорватися в напрямку на Ізюм, але ЗСУ ведуть бої.

Луганщина

Вночі були обстріли Лисичанська та Рубіжного.За добу у Сєвєродонецьку та Рубіжному пошкоджено або зруйновано близько 30 об’єктів.

Донеччина

Ніч неспокійна. Обстріли по всій лінії: Авдіївка, Мар'їнка, Торецьк. Мар'їнка — спроби прориву. Місто сильно пошкоджене вогнем.

Важка ситуація в Маріуполі. У місті голод, йдуть вуличні бої. Люди намагаються самотужки виїхати з міста.

В окупованих селищах поблизу Маріуполя - Мангуш, Мелекіне - зібралося багато біженців.

По решті території області ситуація напружена, але здебільшого контрольована, крім Волновахи.

Миколаївщина

Були обстріли міста з градів, повітряна тривога. Продовжуються бої в області. Проходить евакуація з сіл, які відстояли, та доставлення гуманітарки. У частині населених пунктів відсутнє тепло та світло.

Херсонщина

Ніч неспокійна, по області було чутно звуки вибухів, обстрілів. Ця інформація уточнюється. Загалом ситуація на Херсонщині з кожним днем наближається до критичної. У більшості віддалених районів та тих громадах, де перебувають окупанти, майже гуманітарна катастрофа.

Щодня збільшується кількість місць, де росіяни роздають свою гумдопомогу. Все це робиться під фільмування відеокамер ворожих ЗМІ.

Кіровоградська, Дніпропетровська, Запорізька, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Одеська, Полтавська, Львівська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька області — ніч пройшла загалом спокійно, періодичні повітряні тривоги.

Дані по втратах російських окупантів на 20 березня

  • близько 14 700 осіб;
  • 476 танків;
  • 230 артилерійських систем;
  • 1 487 броньованих машин;
  • 74 системи ракетно-залпового вогню;
  • 44 засоби ППО;
  • 96 літаків і 118 гелікоптерів;
  • 947 одиниць автотехніки;
  • 3 кораблі/катери;
  • 60 цистерн;
  • 21 БПЛА та інше;
  • 12 одиниць спеціальної техніки
Останнє редагування 20 березня 2022, 12:42
0
репостів
0
репостів