Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 17 березня 2022 року

Автор 17 березня 2022, 10:56

Розпочалася двадцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Міністерство оборони України опублікувало оперативну інформацію станом на ранок 17 березня.

Стан, положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України продовжували завдавати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається закріпитися та утримувати оборону захоплених рубежів.

Протягом доби українськими захисниками та захисницями було знищено командний пункт та підрозділи забезпечення 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил російської федерації, втрати ворога уточнюються.

Крім того, за попередню добу, завдяки майстерності зенітних ракетних військ Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України знищено десять повітряних цілей противника: два винищувачі-бомбардувальники Су-34, три винищувачі Су-34СМ, три вертольоти та БПЛА оперативно-тактичного рівня. Інформація щодо типу ще одного збитого літака та загибелі льотчиків уточнюється. Підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України продовжують активно діяти з метою позбавлення авіації окупантів змоги панувати у повітрі.

Ворог, не маючи успіху у проведенні наземної операції, продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі та густонаселих районах українських міст.

Російські окупанти продовжують підступно діяти і в інформаційному просторі - здійснюють кібератаки, фізично знищуюють ретранслятори телевізійних та радіосигналів, продовжують масову інформаційну компанію з метою дискредитації вищого військово-політичного керівництва України та Сил оборони.

Поряд з цим, противник продовжує активно розповсюджувати дезінформацію про хід ведення, так званої “спеціальної операції” серед власного населення.

Окупаційні війська продовжують нести втрати. Мають великі проблеми з комплектуванням бойових підрозділів та підрозділів забезпечення. Особовий склад противника деморалізований, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмовами військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України.

Ситуація в регіонах на 8 ранку 17 березня

Київщина

Постійні тривоги через загрози авіа ударів. Бучанський район — Ірпінь, Буча, Гостомель, Макарів — бої. Артилерійські обстріли. В Броварському районі — ракетні удари по населеним пунктам Калинівської територіальної громади. Кількість постраждалих уточнюється.

Чернігівщина

Кілька повітряних тривог за ніч. Також ворог з вечора і всю ніч методично обстрілював Чернігів з артилерії. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється.

Сумщина

По Сумському району кілька годин працювала ворожа артилерія. Також була повітряна тривога

Дані про постраждалих наразі відсутні.

Житомирщина

Вночі попри декілька тривог авіаційно-ракетних ударів не було.

Кіровоградська область

Ситуація контрольована та відносно спокійна, дві повітряні тривоги

Дніпропетровщина

Одна повітряна загроза вночі. Загалом спокійно.

Харківщина

Харків: всю ніч тривали хаотичні обстріли, є потрапляння в житлові будинки, школи, склади, кількість постраждалих ще встановлюється, працюють рятувальники. По області — тривають бої в Ізюмі та Чугуєвському напрямку.

Окупант вночі обстріляв місто Мерефу, що в Харківському районі, зруйнував школу та будинок культури, пошкодило й будинки. Є постраждалі, рятувальники зараз працюють на місці.

Запорізька область

Вночі — дві повітряні тривоги

Рівненщина

Ніч на Рівненщині пройшла спокійно. Тричі оголошувалася повітряна тривога.

Напередодні ввечері було завдано ракетного удару по військовому об‘єкту в місті Сарни на півночі області (90 км від Рівного). Постраждалих чи загиблих немає. Працює відповідна комісія.

Волинь

Ніч була відносно спокійною, повітряні тривоги.

Вінничина

Ніч минула відносно спокійно, повітряні тривоги

 Закарпаття

Вночі була тривога. Наразі ситуація спокійно

Хмельницька область

Тривога вночі. Решта спокійно

Тернопіль

Три тривоги за ніч. На ранок все спокійно

Черкаси

Ситуація стабільна, одна повітряна тривога вночі

Львівщина

Ніч минула спокійно

Полтавщина

Ніч минула спокійно, тривала повітряна тривога у Пирятині

Чернівці

Ситуація відносно спокійна, повітряна тривога вночі

Івано-Франківськ

Вночі — одна повітряна тривога.

Луганщина

Сєвєродонецьк та Рубіжне у вогні. У Сєвєродонецьку є влучення в Укртелеком. У Рубіжному щонайменше 27 загорянь житлових будинків. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється.

 Донеччина

Авдіївка: всю ніч хаотичний артобстріл, зранку — авіаудар, після — "Гради" до цього часу. Про наслідки та постраждалих інформації наразі немає, ще обстріли.

Мар'їнка, Красногорівка — обстріли по місту. Розбита будівля Мар'їнської ВА.

Маріуполь: знову авіаудари. Люди самотужки вириваються з Маріуполя на власному транспорті. Ризик загибелі залишається високим, оскільки росіяни обстрілюють колони мирних мешканців.

Миколаївщина

Ніч була неспокійною, в центральній частині області — бої з окупантами

Херсонщина

На Херсонщині тривають сильні вибухи та гради. Область повністю окупована російськими військами, через що, майже у кожній із 49 територіальних громад виникають перебої з електроенергією, водо- та газопостачанням.

На вечір, 16 березня, знеструмленими є 64 населених пункти. Через відсутність продуктів, ліків та терор росіян мирних мешканців ситуація в області критична.

Одеса

Ніч минула відносно спокійно. Ситуація контрольована.

Дані по втратах російських окупаційних військ на сьогодні:

  • особового складу ‒ 14000 осіб,
  • танків ‒ 444 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1435 од,
  • артилерійських систем – 201 од,
  • ракетних систем залпового вогню - 72 од,
  • засобів протиповітряної оборони - 43 од,
  • літаків – 86 од,
  • гелікоптерів – 108 од,
  • автомобільної техніки - 864 од,
  • кораблів /катерів - 3 од,
  • цистерн з пальним - 60,
  • безпілотників - 11.
  • спеціальної техніки - 10.
Останнє редагування 17 березня 2022, 12:09
0
репостів
0
репостів