Війна Росії проти України. Ситуація станом на ранок 12 березня 2022 року

Автор 12 березня 2022, 11:05

Розпочато 17 добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Міністерство оборони України опублікувало оперативну інформацію станом на ранок 12 березня.

Противник, в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, має великі втрати у живій силі та техніці, зупинений та намагається закріпитись на раніше захоплених рубежах.

На Донецькому напрямку під час спроб просунутися вперед окупанти отримали гідну відсіч від Українських Захисників та були зупинені на окремих напрямах, на решті - ворог суттєво зменшив темпи просування.

Від початку бойових дій тридцять одна батальйонно-тактична група противника, що діяла на території України, втратила боєздатність.

За результатами бойових дій більшість підрозділів збройних сил російської федерації, що мали безпосередній вогневий контакт з підрозділами Збройних Сил України деморалізовано, морально-психологічний стан особового складу продовжує знижуватися, фіксуються випадки здачі в полон окремими групами. Протягом останніх трьох діб спостерігається рух малих груп дезертирів противника у напрямку державного кордону.

Ворог відчуває велику проблему з комплектування резерву.

Збройні Сили України у злагодженій взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони держави та силами національного спротиву стримують масований наступ окупаційних військ.

Війна Росії проти України, ситуація по областях

Київська область

Напружена ситуація в Бучанському та Броварському районах. В Ірпені, поблизу Гостомеля — бої. Немішаєво, Бородянка — пересування техніки. Броварський район — обстріли населених пунктів. В Вишгородському районі — обстріли. Славутич залишається без світла. В Фастівському районі ворог поцілив у нафтобазу с. Крячки

Чернігівська область

Вечір і ніч йшли обстріли Чернігова з РСЗВ “Смерч”, авіанальоти. Обстріли хаотичні. Тривають роботи із відновлення водопостачання (відсутнє по всьому місті), електроенергії (частина міста без електрики вже другу добу). Оборонні бої ведуться на підступах до Чернігова, на півдні, у київському напрямі.

Сумська область

Близько 5 ранку був авіаналіт на Суми. Інформація про пошкодження та жертви уточнюється.

Вночі також стало відомо про погодження зелених коридорів з Сум, Лебедина, Краснопілля, Тростянця, Великої Писарівки, Конотопу. Всі — до Полтави.

Житомирська область

Вночі були три повітряні тривоги. Попередньо інформації про руйнування та втрати немає.

Кіровоградська область

З 5 ранку повітряна тривога. Зранку було кілька вибухів. За попередньою інформацією, бомбили аеропорт у Кропивницькому і Канатове.

Дніпровщина

На Дніпровщині вже кілька годин тривога. Спрацювала ППО.

Харків

Харків — за ніч кілька повітряних тривог. По області продовжуються бої по деяких напрямках, вчора ЗСУ знищили колону російської техніки в Чугуївському районі.

Запорізька область

Усю ніч були сирени, але вибухів не було. 11 березня зустріли евакуйованих 880 жителів Енергодару, Дніпрорудного та Василівки. Гуманітарна колона, яка рушила до Маріуполя, в черговий раз не змогла дістатися точки призначення.

Рівненська область

Зранку повітряна тривога, ніч – спокійно.

Волинська область

Ніч минула тихо.

Вінницька область

Ніч була тиха, але зранку була оголошена кількагодинна повітряна тривога.

Закарпатська область

З ранку триває повітряна тривога. Інформації про якусь активність або влучання наразі немає.

Хмельницька область

Відносно спокійно. Лунали тривоги.

Тернопіль

Була повітряна тривога. Загалом все спокійно.

Черкаси

Всю ніч — тривоги, тривають досі.

Львівська область

Ніч — спокійно, з ранку — повітряна тривога.

Полтавська область

Кількагодинна тривога від 5 ранку, ніч — спокійно.

Чернівці

Чернівці — з 5:25 і досі триває повітряна тривога.

Івано-Франківськ

Ніч — спокійно, о 5 ранку залунала повітряна тривога.

Луганська область

Обстріли Сєвєродонецька та Рубіжного з вчора й дотепер. Дуже багато пожеж внаслідок обстрілів. Майже 100 000 абонентів по області без електрики. Відновлювальні роботи тривають цілодобово. ДСНС забезпечує постачання технічної води до Попасної та Лисичанська.

Донецька область

У Краматорську ніч минула спокійно. По всій лінії зіткнення: вогонь різного рівня інтенсивності. Волноваха — під контролем російських військ. Маріуполь в облозі.

Гуманітарна колона не вийшла із Запоріжжя

Миколаївська область

У м.Миколаєві йшов обстріл з “Градів” та “Смерчів”. Зранку також лунали вибухи. Обстріл мав хаотичний характер. Постраждали спальні райони, приватний сектор, в яких взагалі відсутні військові та важливі інфраструктурні об'єкти. Наразі з'ясовується міра пошкоджень. Тривають роботи щодо подачі світла та тепла.

Херсонщина

Херсон - ніч минула відносно спокійно. В районі аеропорту було чутно вибухи.

Одеса

Протягом ночі були дві повітряні тривоги.

Втрати російського загарбника станом на 12 березня 

  • особового складу - понад 12 000 осіб,
  • танків ‒ 362 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1205 од,
  • артилерійських систем – 135 од,
  • РСЗВ - 62 од,
  • засоби ППО - 33 од,
  • літаків – 58 од,
  • гелікоптерів – 83 од,
  • автомобільної техніки - 585 од,
  • кораблі /катери - 3 од,
  • цистерн з ПММ - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 7
0
репостів
0
репостів