Шепетівчанина судитимуть за вирубку дев'яти дубів

Автор 22 лютого 2022, 17:29
Шепетівчанина судитимуть за вирубку дев'яти дубів depositphotos.com

Шепетівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно жителя м. Шепетівка за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях (ч. 2 ст. 246 Кримінального кодексу України). Протиправну діяльність викрито працівниками поліції та лісогосподарського підприємства поблизу м. Полонне у липні 2019 року.

За даними слідства, обвинувачений разом зі спільниками спиляв 9 дубів, а деревину планував вивезти заздалегідь підготовленим автомобілем марки «ЗІЛ». Розмір завданої шкоди – майже 120 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Шепетівського районного управління ГУНП у Хмельницькій області.

Довідково: ч. 2 ст. 246 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

0
репостів
0
репостів