За торгівлю самогоном шепетівчанку оштрафували на 1700 гривень

Автор 18 лютого 2022, 14:19

Шепетівський міськрайонний суд визнав жительку м. Шепетівки винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 164-16 КУпАП (зайняття забороненими видами господарської діяльності), та оштрафував її на 1700 гривень.

Як встановив суд, за місцем свого проживання мешканка Шепетівки незаконно продавала самогон. Поліцейські зафіксували три випадки торгівлі 10 та 14 грудня 2021 року. Трьох місцевих жителів за придбання самогону поліція притягнула до адміністративної відповідальності за ст. 177 КУпАП, оштрафувавши кожного на 17 гривень. А матеріали справи щодо продавчині передала до суду.

Суд звертає увагу, що відповідно до українського законодавства суб’єкти господарювання усіх форм власності можуть здійснювати виробництво і торгівлю алкогольними напоями за наявності відповідних ліцензій. Це встановлено Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Позаяк жінка не мала спеціального дозволу на торгівлю алкоголем, то суд уважає, що її дії правильно кваліфіковані як зайняття видом господарської діяльності, щодо якого є спеціальна заборона, встановлена законом, за відсутності ознак діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, й вона повинна нести адміністративну відповідальність.

Постанова не набрала законної сили там може бути оскаржена до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів