Розділ Бізнес

У магазині «Лісовичок» розпочали продаж ялинок

Автор 16 грудня 2021, 18:31

Державне підприємство «Шепетівський лісгосп» розпочало реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або заготовлені під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища.

Ялинковий базар сьогодні запрацював біля спеціалізованого магазину «Лісовичок», що розташований у Кам’янському лісництві. 

Новорічні ялинки маркуються спеціальними уніфікованими засобами - пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.

Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Систему ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності.

Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номера з уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті OPEN.UKRFOREST.COM. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки. 

Загалом ДП «Шепетівський лісгосп» продає майже 3 тисяч ялинок та сосен за сезон. Інженер з лісових культур Анна Кирильчук розповідає:

Переважно продаємо гуртом. До нас за ялинками та соснами приїжджають із Миколаєва, Одеси, Дніпра. Вже на початку грудня гуртові покупці домовляються із лісгоспом на придбання ялинок та сосонок. Загалом, у межах Шепетівки відкриємо перед новорічними святами дві точки: одну — в «Дубках», іншу — із 22 грудня в Шепетівці (поблизу пожежної частини).

Напередодні ялинкових ярмарків працівники ДП «Шепетівський лісгосп» спільно з працівниками Шепетівського РУП  також проводять оглядові рейди. Порушнику, якого зловлять «на гарячому» зі зрубленою ялинкою, чекає адміністративна відповідальність відповідно до статті 65 «Незаконна вирубка» та сплата штрафу від 510 гривень, а ще — відшкодування збитків.

Для тих, хто із екологічних міркувань не хоче встановлювати живу ялинку, ДП «Шепетівський лісгосп» пропонує придбати хвойні деревця у горщиках. Коштує така ялинка 300 грн. Після свят власники можуть її висадити на вулиці.

До речі у магазині «Лісовичок» також можна придбати лісові гостинці на подарунок: березовий сік, різноманітні варення, гриби, різьблення, цукерки тощо.

Останнє редагування 16 грудня 2021, 19:30
0
репостів
0
репостів