Розділ Бізнес

Рейковий автобус зламався, а дизель-поїзд "возить повітря"

Автор 12 грудня 2021, 12:02
Дизель-поїзд ДР1А-161, що слідує за маршрутом Кам'янець-Подільський - Хмельницький на перегоні Ярмолинці -Скибневе Хмельницька обл., Україна Дизель-поїзд ДР1А-161, що слідує за маршрутом Кам'янець-Подільський - Хмельницький на перегоні Ярмолинці -Скибневе Хмельницька обл., Україна

На початку осені цього року, ми писали про запуск рейкового автобусу, що мав курсувати маршрутом від Шепетівки до Кам’янця-Подільського. Його обслуговувати мав рейковий автобус РА2-005, який ремонтували для цього 2 місяці. Кілька тижнів вагони із зручними пасажирськими місцями, сучасними санвузлами та системою вентиляції радували пасажирів. Однак щастя тривало недовго.

Ентузіасти залізничної справи, які ведуть канал RailWayzLogger на Youtube, розповіли трішки більше про події, які передували цьому запуску та про стан перевезень зараз.

Пафосно протрубили про початок руху за новим маршрутом, який сам собою не є чимось новим, а вчасно прикритим старим. Уважний глядач каналу давно знає, що з приходом пандемії COVID-19 та запровадженням перших карантинів у країні – рух пасажирських поїздів, у т.ч. приміських було повністю зупинено. Деякі маршрути відновили обслуговування пасажирів, а деякі особливо небажані УЗ все ніяк не бачили приміських поїздів. Серед таких виявились і обидва приміські маршрути на дизельній тязі в нашій області (Шепетівка – Хмельницький та Хмельницький – Ларга).

Після двох років відсутності приміських поїздів місцеві жителі писали листи до влади про відновлення їхнього руху, але достукатися до високих кабінетів складно, особливо коли там рахують гроші. І тоді мешканці сіл, що знаходяться на маршруті скасованого приміського поїзда, вийшли на рейки, заблокувавши рух вантажних поїздів. Це трохи насторожило чиновників.

Для того щоб хоч якось замилити очі місцевому населенню, яке дуже добре знає дизель-поїзди типу ДР1А, які обслуговували "старі" маршрути області, було вирішено пустити на маршрут щось "нове" для очей. Таким дивом ворожої техніки (у прямому значенні слова) виявився рейковий автобус РА2-005, виробництва ВАТ «Метровагонмаш» Росія, Митіщі в 2007 році, що існує на УЗ в єдиному екземплярі.

 Спеціально для такої нагоди цьому рейковому автобусу навіть вирішили зробити "капітальний ремонт" (читати треба "косметичний ремонт"). Ось у такому вигляді свіжопофарбованої цукерки він і потрапив на нову лінію, де успішно помер через кілька тижнів періодичної експлуатації (спочатку його намагалися підлатати, але щастя було недовгим). Адже свіжа фарба на боках не надає здоров'я тій жменьці кінських сил, що залишилися за 14 років служби.

Ось так на маршрут потрапив старий знайомий - дизель-поїзд ДР1А-161, який поки що своїм ходом працює на знайомому йому багато років маршруті.

На думку залізничних фанатів, навіть у такому вигляді  поїзд пропрацює ще недовго.

Розклад складено так, що поїзд фактично возить повітря (його можна побачити у вікнах, при перегляді відео) Та й чомусь на вихідних, коли пасажиропотік максимальний - його немає в ходу. Чекаємо на чергове скасування через нерентабельність

Останнє редагування 11 грудня 2021, 20:29

Відео

0
репостів
0
репостів