Розділ Бізнес

Протипожежну декларацію тепер можна зареєструвати онлайн

Автор 07 грудня 2021, 14:44

Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області повідомляє, що зареєструвати декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки та отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення, переоформити ліцензію, розширити та звузити ліцензіатом провадження виду господарської діяльності, анулювати ліцензію можливо у режимі онлайн.

Суб’єкти господарювання можуть подати такі документи у будь-який зручний час 24 години 7 днів на тиждень через мережу Інтернет, витративши на це лише декілька хвилин.

Електронні послуги доступні через https://e-services.dsns.gov.ua/ і https://www.kmu.gov.ua/ua/services. Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.

Нагадаємо, протипожежна декларація є документом, що дає право на початок роботи новоутворених підприємств або початок використання об’єктів нерухомості. Декларація заповнюється і подається до територіального органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій або до ЦНАП за місцем розташування об’єкта нерухомості, а також онлайн.

У яких випадках декларація не подається?

Декларація не подається: у разі використання торговельних місць, кіосків та контейнерів, якщо їх розміщено на ринку відповідно до схеми, погодженої з органом державного пожежного нагляду; орендарем об’єкта нерухомості (особою, яка використовує об’єкт нерухомості за цивільно-правовим договором, що не передбачає перехід права власності на такий об’єкт) за умови, що декларацію на об’єкт нерухомості зареєстровано його власником; у разі використання об’єктів, що в установленому законодавством порядку приймаються в експлуатацію після завершення будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

Які терміни розгляду поданої на реєстрацію декларації?

Декларація реєструється ДСНС або її територіальним органом на безоплатній основі протягом 5 робочих днів з дня її надходження.

Чи може бути відмовлено у реєстрації декларації та на яких підставах?

У разі якщо декларація не відповідає формі, наведеній в додатку до цього Порядку, ДСНС або її територіальний орган повертає її суб’єкту господарювання в той самий спосіб, в який було подано декларацію, для доопрацювання.

0
репостів
0
репостів