Розділ Бізнес

У роботі Facebook та багатьох інших сайтів стався глобальний збій

Автор 04 жовтня 2021, 22:02

Увечері в понеділок, 4 жовтня, в роботі соціальних мереж Facebook і Instagram, а також месенджера WhatsApp стався глобальний збій. Про це свідчать дані сервісу Downdetector, який аналізує скарги користувачів на різні сервіси.

Проблеми в роботі Facebook, Instagram і WhatsApp почалися приблизно о 18:00 за київським часом. Причини збою поки невідомі, але вони носять масштабний характер — на проблеми в роботі вебверсій і додатків скаржаться по всьому світу.

У Facebook, який володіє Instagram і WhatsApp, заявили, що знають про проблему і усувають її.

«Ми знаємо, що у деяких людей виникають проблеми із доступом до наших додатків і продуктів. Ми працюємо над тим, щоб якомога швидше повернути все в норму, і приносимо вибачення за будь-які незручності», — написав у Twitter керівник відділу комунікацій Енді Стоун.

Після 19:30 за Києвом, користувачі по всьому світу також почали скаржитися і на проблеми з доступом до Twitter, Google і Amazon. У Німеччині «впали» навіть провідні телеком-провайдери.

Користувачі соцмереж повідомили, що після збою в WhatsApp багато хто перейшов в Telegram. Техпідтримка заспокоїла людей, заявивши, що месенджер працює «повільно, але тримається».

Після 20:20 користувачи почали повідомляти про збої в роботі Netflix, Steam, PlayStation Network, YouТube, Snapchat, Reddit, TikTok, Skype, Viber і десятка інших сервісів.

Користувачі називають збій найтривалішим за всю історію існування. Про причини проблем нічого невідомо.

За даними Forbes, статки Цукерберга на тлі подій зменшилися на 6,4 мільярди доларів. Репортерка The New York Times повідомила, що співробітники Facebook не можуть потрапити в офіс й оцінити масштаби збою. У них не працюють електронні перепустки.

На всяк випадок нагадаємо про наш YoutubeTwitterViber  та Telegram.

Останнє редагування 04 жовтня 2021, 22:26
0
репостів
0
репостів