Розділ Бізнес

Сьогодні випробували рейковий автобус з Шепетівки до Кам’янця-Подільського

Сьогодні відбулось тестове випробування рейкового автобусу, що курсуватиме маршрутом від Шепетівки до Кам’янця-Подільського. Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької облаcної державної адміністрації.

Оцінили якість та комфорт подорожі голова облдержадміністрації Сергій Гамалій та його заступник Сергій Ткачук, директор виконавчий регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Артем Миронович, народний депутат України Сергій Мандзій, керівники тергромад, РДА, представники ЗМІ.

Запуск цього потяга наразі є першим прикладом успішної співпраці між органами місцевої влади та  АТ “Укрзалізниця”. Ця подія стала можливою завдяки ініціативі голови ОДА Сергія Гамалія та народних депутатів від фракції “Слуга народу”.

Передували цьому перемовини з керівництвом Південно-Західної залізниці та підписання Меморандум про співробітництво у сфері залізничного транспорту, який підтримали голови 14 територіальних громад, територією яких курсуватиме потяг .

Одна із домовленостей, зазначених у документі – зменшення податку на землю, який має сплачувати АТ “Укрзалізниця” на шляху прямування цього потягу. Завдяки цьому перерозподілу коштів вдалося відремонтувати потяг для маршруту, який був без ремонту декілька років.

«Потяг ремонтували 2 місяці, і уже зараз ми бачимо комфортабельні вагони із зручними пасажирськими місцями, сучасними санвузлами та системою вентиляції. Загалом у рейковому автобусі передбачено 222 посадкових місця, завдяки чому він може забезпечити перевезення усіх охочих  від станції Шепетівка до станції Кам’янець-Подільський,» – зазначив Артем Миронович.

Цього потягу дуже потребують пасажири пільгових категорій, і більшість звернень щодо його запуску надходили саме від них. Загалом на Хмельниччині послугами залізничного транспорту користується пів мільйона пільговиків, і відповідна сума компенсації складає близько 5 млн грн.

“Це перший, але переконаний, що не останній проєкт, який дозволить покращити якість надання послуг пасажирам в приміському сполученні, розвинути такі пасажирські перевезення і збільшити їх обсяги на Хмельниччині. У тісній співпраці облдержадміністрації, народних депутатів та керівників місцевого самоврядування ми зможемо реалізувати не один такий проєкт та об’єднати Хмельниччину зі сходу на захід, “- наголосив голова ОДА Сергій Гамалій.

Останнє редагування 31 серпня 2021, 00:19

Відео

0
репостів
0
репостів