Розділ Бізнес

На Шепетівщині розпочались жнива

16 липня північний кластер ЕпіцентрАгро приступив до збиральних робіт, на території діяльності, урожаю ранніх зернових культур, а саме, пшениці озимої. Про це повідомила пресслужба аграрного підпримєства.

Очікуються високі показники врожайності. Зібрати озимі пшеницю та ріпак агропідприємство розраховує за два тижні.

Сьогодні завдяки духовній підтримці Настоятеля Храму першоверховних апостолів Петра і Павла благочинного Шепетівського округу Православної Церкви України протоієрея Василя Павлюка, яка сильно відчувалася, та через молитву й освячення, колектив отримав благословення! Керівник Північного кластеру Сергій Філюк із командою, привітав всіх зі святом, побажав українським аграріям наснаги та осягнути задумане, на благо подолян і Батьківщини.

Як повідомляють у Департаменті розвитку агропромислового комплексу ОДА, агроформування різних форм власності Хмельниччини розпочали комплекс збиральних робіт урожаю 2021 з обмолоту ранніх культур.

Всього до збирання підлягає 367 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур і ріпаку.

Станом на 13 липня скошено і обмолочено 1,8 тис. га озимого ячменю при середній урожайності 52 ц/га, 0,3 тис. га озимої пшениці при урожайності 55 ц/га та 2,8 тис. га озимого ріпаку, якого отримують з кожного гектара по 31 центнеру.

Цьогоріч показники урожайності ранніх культур на 15-17% перевищують минулорічні. Завершення збирання ранніх культур планується протягом 12-15 днів, для цього агроформування вчасно провели ремонт зернозбиральної техніки і автомобілів та повністю забезпечені паливно-мастильними матеріалами.

Останнє редагування 17 липня 2021, 16:31

Відео

0
репостів
0
репостів