Розділ Бізнес

Шепетівкаводоканалу боргують понад 4 мільйони гривень

Автор 29 червня 2021, 15:37
Шепетівкаводоканалу боргують понад 4 мільйони гривень Фото depositphotos.com

Станом на кінець червня у Шепетівському комунальному підприємстві водопровідно-каналізаційного господарства близько 8% абонентів (фізичних та юридичних осіб) не оплачують рахунки за спожиті послуги водопостачання та водовідведення. Сумарно розмір боргу наразі складає 4 387 300 грн.

“Ми забезпечуємо мешканців Шепетівки водопостачанням та водовідведенням, витрачаючи немалі ресурси на добування, очищення, транспортування води та експлуатацію магістральних мереж. У зв’язку зі здорожчанням електроенергії, технічного обладнання, підняття розміру мінімальної зарплати наші видатки безперервно зростають. Усі борги лягають на підприємство непосильним тягарем. Шепетівкаводоканал зобов’язаний вчасно та у повному обсязі розраховуватися за енергоносії, сплачувати податки та заробітну плату працівникам”, - наголошує директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

За його словами, заборгованість також суттєво впливає на швидкість виконання аварійно-відновлювальних та планових ремонтних робіт.

“Через нарощення боргів споживачами маємо загрозу призупинення надання послуг. Глобально це може спричинити масове відключення води населенню. Тож ми закликаємо споживачів послуг якнайшвидше погасити свої борги”, - додає Віталій Биков.

Серед підприємств та організацій найбільшими боржниками Шепетівкаводоканалу є Залізничний водоканал за послуги водовідведення - понад 415 000 грн, ПАТ “Шепетівське АТП - 16807” - майже 51 000 грн, ФОП Савчук Р.В. - майже 15 000 грн, ПАТ “Шепетівський цукровий комбінат” - 11 400 грн та інші.

“Ми систематично звертаємося до фізичних та юридичних осіб, які не сплачують за отримані послуги, з попередженнями та пропозиціями. Надаємо можливість укласти договори реструктуризації. Якщо ж порушники не бажають йти на діалог, змушені вдаватися до крайніх методів - відключень від послуг”, - пояснює начальник Відділу збуту Сергій Пирожок.

"Адміністрація Шепетівкаводоканалу наполегливо просить усіх абонентів вчасно сплачувати рахунки за отримані послуги. Якщо виникають питання з цього приводу, можна звертатися в абонентський відділ за телефонами: 4-91-47 або 067-381-51-97." - наголошують у підприємстві.

За матеріалами ШКПВКГ

0
репостів
0
репостів