Розділ Бізнес

Шепетівський водоканал пояснив на що підуть 840 тис. грн субвенції

Автор 24 травня 2021, 14:50

Як ми вже писали, Уряд направить у бюджет Шепетівської міської ради державну субвенцію у розмірі 10 мільйонів гривень. З них 840 000 грн буде направлено на закупівлю насосних агрегатів, систем автоматичного керування на базі 2-х частотних перетворювачів та систему хімводопідготовки Шепетівському комунальному підприємству водопровідно-каналізаційного господарства.

“Це обладнання нам необхідне для модернізації водопровідно-насосних станцій - оновлення вже застарілих агрегатів та збільшення їх потужностей. Віддалені райони Шепетівки розбудовуються, відповідно все далі протягується водопровід. Щоб мешканці цих мікрорайонів могли отримувати воду у необхідному об’ємі, а також було достатньо тиску для постачання води - потрібно встановити нові насосні агрегати. А системи автоматичного керування на базі 2-х частотних перетворювачів допоможуть споживати менше електроенергії і цим зекономити загальні витрати водоканалу на енергоносії”, - пояснює директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

Модернізацію планують на водопровідно-насосній станції (ВНС) №1 по вул. Пліщинська, ВНС №3 по вул. Гагаріна та ВНС по вул. Тітова.

“На мікрорайоні Сонячний нещодавно протягували новий водогін. Зараз мешканці крайніх будинків у години пік можуть частково недоотримувати належної кількості води. Через це отримуємо від людей скарги. Причиною є недостатній тиск подачі води. Модернізація ВНС №1 по вул. Пліщинська допоможе виправити цю ситуацію.
Схожа проблема у мешканців багатоповерхівок на вул. Горбатюка, 12, Короленка, 1А та житлового масиву на вул. Залізняка. Той район також розбудовується, а наявні потужності водопроводу вже не справляються з необхідними об’ємами подачі води. Тож плануємо заміну обладнання на ВНС №3 по вул. Гагаріна.
Ще однією проблемною територією недостатнього водопостачання є вул. Максима Залізняка. Там запланували розбудову водопроводу і постане аналогічна потреба в удосконалені підвищуючої водопровідно-насосної станції на вул. Тітова”, - розповідає головний інженер Шепетівкаводоканалу Андрій Савчук.

Окрім цього коштом державної субвенції закуплять систему хімводопідготовки. Вона допомагатиме у фільтрації питної води.

“Останніх три місяці ми тісно співпрацювали з народним депутатом України Олексієм Жмеренецьким, щоб вдалось залучити додаткове фінансування на об’єкти Шепетівкаводоканалу. Оскільки потреба є нагальною, а коштів у міському бюджеті на це немає. Позаду багато бюрократичних процедур та за сприяння пана Олексія державну субвенцію все ж отримали”, - розповідає директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

Як тільки кошти з державного бюджету надійдуть у місцевий, буде оголошено тендер через публічну платформу закупівель на придбання необхідного обладнання.

Адміністрація ШКПВКГ

0
репостів
0
репостів