Розділ Бізнес

Шепетівського газопостачальника оштрафовано на 102 тис. грн

Автор 06 березня 2021, 12:30
ПрАТ «Шепетівкагаз». Центр обслуговування клієнтів ПрАТ «Шепетівкагаз». Центр обслуговування клієнтів

Сьогодні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні прийняла рішення щодо накладення штрафних санкцій на ПАТ «Шепетівкагаз».

 На підставі звернень ТОВ «ГК «Нафтогаз України» НКРЕКП здійснено ряд позапланових перевірок постачальників природного газу, за результатами яких встановлено порушення ТОВ «Київоблгаз збут», ТОВ «Поліссягаз», ТОВ «Газпостачсервіс», ТОВ «Газовик» та ДП «Шепетівкагаз» ПАТ «Шепетівкагаз» положень Кодексу газотранспортної системи та Правил постачання природного газу у частині включення до власного Реєстру споживачів постачальника на інформаційній платформі споживачів без отримання заяв-приєднання до договору постачання природного газу. 

Сьогодні Регулятор на своєму засіданні прийняв рішення щодо накладення штрафних санкцій на постачальників за вказані порушення на загальну суму майже 500 тис. грн, зокрема, на ТОВ «Київоблгаз збут» було накладено 51 тис. грн, а на ТОВ «Поліссягаз», ТОВ «Газпостачсервіс», ТОВ «Газовик» та ДП «Шепетівкагаз» ПАТ «Шепетівкагаз» по 102 тис. грн.

Зауважимо, «Шепетівкагаз» сьогодні обслуговує понад 20 тисяч квартир, більше 172 котелень та промислових споживачів міста Шепетівка та Шепетівського району. З 1 лютого ­для пот­реб по­бу­то­вих клієнтів компанія встановила граничну ціну на блакитне паливо – 6,99 гривні за 1 кубометр на виконання постанови Кабміну від 18 січня 2021 року № 25, при цьому вва­жає та­ке урядове рі­шен­ня неп­ри­пус­ти­мим в умо­вах фун­кці­ону­ван­ня рин­ку при­род­но­го га­зу.

Останнє редагування 06 березня 2021, 17:41
0
репостів
0
репостів