Розділ Бізнес

Новорічні ялинки для краян цьогоріч коштуватимуть від 62 грн

Автор 08 грудня 2020, 11:47

Лісові господарства області готові до початку новорічних  свят і підготували для мешканців Хмельниччини понад 15 тисяч ялинок. Про це повідомив  головний спеціаліст відділу використання лісосировинних ресурсів управління лісового господарства області Андрій Самсонов.

«У Хмельницькій області  підготували до реалізації ялинки Ізяславський, Кам'янець-Подільський, Летичівський, Славутський, Старокостянтинівський, Шепетівський, Ярмолинецький, Новоушицький і Хмельницький лісгоспи. Разом планують реалізувати 15,3 тисячі новорічних дерев. Вирощують на їх спеціальних плантаціях і коли приїжджає покупець, тоді дерево зрізають і забирають», - розповів Андрій Самсонюк сайту "Є" .

Після 10 грудня по всій країні відкриються ялинкові базари при державних лісогосподарських підприємствах. Продаватимуть ялинки на території перелічених вище лісгоспів. На торгові майданчики, зокрема у Хмельницькому, вивозити їх не будуть, оскільки, кажуть, це не рентабельно для самих господарств.

«Підприємець приїжджає до лісового господарства, купує ялинки за гуртовою ціною, встановлює свою ціну і тоді реалізовує на різних локаціях. Так само придбати собі новорічне дерево може кожен охочий, приїхавши у лісгосп», - додає спеціаліст.

Роздрібна ціна на ялинки уже встановлена і буде такою:

  • до 1 метра – 62 гривні
  • 1,5 метра – 81 гривня
  • 1,6-2 метри - 93 гривні
  • 2,1-2,5 метри – 130 гривень
  • 2,6-3,5 метри – 173 гривні
  • 3,6 метра – 260 гривень

За інформацією Держлісагенства, лісівники планують реалізувати в Україні в 2020 році понад 500 тис. ялинок в асортименті. Популярністю серед українців користуються: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялина біла (ялиця). Середня ціна на ялинки в цьому році - 75 грн.

Деревцята для головного свята року вирощують на спеціальних плантаціях або зрізають під час розчищення просік, смуг відведення ліній електропередачі.

Останнє редагування 08 грудня 2020, 12:10
0
репостів
0
репостів