Розділ Бізнес

За кожен спожитий куб газу у жовтні шепетівчани платитимуть на 1,38 грн більше

Автор 28 вересня 2020, 17:24

Стало відомо, скільки жителі міста Шепетівки та району сплачуватимуть за газ у жовтні. 

Шепетівчани та жителі Шепетівського району, яких обслуговує ПАТ «Шепетівкагаз» платитимуть за газ спожитий у жовтні 6,30 гривні за кубометр. Це на 1,38 гривні більше, ніж у вересні.

Жителі області, крім шепетівчан, яких обслуговує ТОВ «Хмельницькгаз збут», платитимуть за блакитне паливо 6,79 гривні за кубічний метр, що у порівнянні з вересневою ціною на 1,3 гривні більше. Ціна вказана без врахування вартості доставки.

«Після скасування державного регулювання цін на газ для населення, вартість блакитного палива в Україні безпосередньо залежить від котирувань на європейських енергетичних біржах. Навесні нинішнього року ціни на газових хабах Європи впали. Втім, у липні-вересні блакитне паливо подорожчало. Для європейського ринку це традиційне сезонне явище, адже з наближенням холодів та збільшенням попиту вартість газу зазвичай зростає, а після завершення опалювального сезону і зменшення попиту – падає», - інформують у пресслужбі відомства.

Нагадаємо, що окрім вартості блакитного палива, потрібно платити ще за його доставку. Згідно з рішенням НКРЕКП, вартість доставки газу для абонентів АТ «Хмельницькгаз» з першого липня становить 1,104 гривні за один метр кубічний на місяць. Для мешканців Шепетівки та Шепетівського району, за доставку якого відповідає ПАТ «Шепетівкагаз», доставка природнього газу з першого липня 2020 року складає 0,684 гривні за 1 кубічний метр газу.

Останнє редагування 29 вересня 2020, 09:42
0
репостів
0
репостів