Розділ Бізнес

На Шепетівщині проводили роз'яснювальну роботу щодо нелегальної праці

Автор 28 серпня 2020, 15:14

27 серпня працівниками управління соціального захисту населення Шепетівської райдержадміністрації, разом з представниками Шепетівського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області, Шепетівського ВП ГУНП у Хмельницькій області здійснено обстеження суб’єктів господарювання, які знаходяться на території Плесенської об’єднаної територіальної громади. 

Під час проведення відвідувань об’єктів господарювання найманим працівникам були роздані відповідні пам’ятки щодо детінізації населення та проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо легалізації трудових відносин.

За результатами виїзду робочої групи проаналізовано питання дотримання вимог законодавства у частині виплати мінімальної заробітної плати, дотримання умов праці.

З метою недопущення порушень законодавства про працю підприємцям та працівникам рекомендовано ознайомлюватись з інформацією щодо роз’яснень трудового законодавства на сайті Шепетівської РДА. Також поширювалась повна добірка інформації щодо вимог чинного трудового законодавства, в тому числі вручались пам’ятки щодо дотримання норм законодавства про працю та відповідальність за їх порушення.

У нинішніх кризових умовах актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах» та реалізація гарантій оплати праці. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб'єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів.

0
репостів
0
репостів