Розділ Бізнес

Шепетівський цукровий комбінат відмовиться від гідротранспортування буряків

Автор 21 лютого 2020, 07:50

Цьогоріч на Шепетівському цукровому комбінаті розпочнеться глибока реконструкція. Підприємство зі 170-річною історією нарешті відмовиться від класичного, але застарілого, способу гідротранспортування буряків на користь сучасного європейського досвіду - сухого транспортування.

Про це повідомила прес-служба групи компаній “A’SPIK GROUP”, куди входить шепетівське підприємство.

У компанії пояснюють, що така подача має кілька суттєвих переваг. Насамперед йдеться про відсутність втрат цукру через його дифузію у транспортерно-мийну воду.

“Занадто довгий тракт гідроподачі коренеплодів Шепетівського цукрового комбінату призводив до травмування буряків під час транспортування. Наслідком цього ставало вимивання водою суттєвої масової частки цукру з "солодких" коренів. Суха подача усуває цей недолік та дозволяє підвищити вихід кінцевого продукту. Нині, коли посіви цукрових буряків щороку зменшуються, така інновація, що підвищує ефективність переробки, є вкрай актуальною”, - коментує головний інженер Шепетівського цукрового заводу Роман Ковальчук.

За його словами, шепетівські цукровики в процесі модернізації використають досвід своїх колег зі Старокостянтинова, які торік першими на теренах України запровадили ці сучасні європейські технології. Контракти на поставку нових транспортерів вже укладені, їх імпортують з Польщі та Румунії.

Варто зауважити, що глибока реконструкція також підвищить екологічну безпечність виробництва, адже зменшить забір води з місцевої річки Гуска, а відтак і викиди на поля фільтрації.

За проектом пропускна здатність лінії складе 5000-6000 тонн буряків на добу, а збудують її до початку нового сезону цукроваріння.

Останнє редагування 20 лютого 2020, 23:02
0
репостів
0
репостів