Розділ Бізнес

Шепетівський лісгосп підсумував результати року

Автор 06 лютого 2020, 18:02

У ДП «Шепетівський лісгосп» відбулася конференція трудового колективу підприємства. У ній взяли участь начальник Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства П.С. Пешко, голова обласної галузевої профспілки В.М. Лісовий, делегати з усіх виробничих підрозділів підприємства.

Конференцію відкрив директор підприємства В.М. Сасюк. Він повідомив, що всі завдання 2019 року підприємство виконало. Так, проведено рубки догляду в молодняках на площі 216 га. Це забезпечило формування цінних лісових насаджень. Лісовідновлення здійснено на площі 186 га, з них природним поновленням – 86 га лісокультурних площ. Протягом минулого року проведено комплекс робіт з підвищення технічного рівня підприємства, модернізації та реконструкції виробничих підрозділів на суму 1294 тис. грн.

Важлива й бюджетоутворююча роль підприємства. В 2019 році лісгосп вніс до державного бюджету 18,5 млн. грн., до місцевого – 13,2 млн. грн. та сплатив Єдиного соціального внеску 8,2 млн. грн.

Головними завданнями підприємства на сьогодні є зменшення витрат на кожній виробничій операції в лісогосподарському і в промисловому виробництві, збільшення виходу лісоматеріалів круглих та високоцінних сортиментів, раціональне використання лісосировинних ресурсів, економія матеріальних ресурсів та максимальна механізація виробничих процесів, покращення умов праці. Також надзвичайно важливе подальше максимальне використання реалізації деревини споживачам з проміжних складів, бо це дає змогу зменшити витрати на перевезенні продукції, добитися максимального навантаження лісовозних автомобілів на рейс.

Про виконання колективного договору доповів голова профкому П.К. Миронюк. Він зазначив, що систематично здійснюються заходи з нагоди державних професійних свят, вшанування кращих працівників, ветеранів праці, вітання з ювілеями, проводяться культпоходи на вистави та концерти. Протягом 2019 року на соціальні потреби працівників та пенсіонерів підприємства витрачено: на оздоровлення – 2073 тис. грн., на відзначення ювілейних дат – 96 тис. грн., пільгову пенсію – 47 тис грн., спеціальне харчування – 2 тис. грн., медичне обслуговування – 192 тис. грн., відзначення працівників до Дня працівника лісу – 65 тис. грн, надано матеріальну допомогу пенсіонерам лісгоспу – 33 тис. грн., витрачено коштів на санаторно-курортне лікування – 90 тис. грн. та оздоровлення дітей – 141 тис. грн. тощо.

Торік працівники підприємства брали активну участь у футбольних, волейбольних, шахових, хокейних турнірах. Футбольна та волейбольна команди “Лісівник” постійно виступають на міських, районних і обласних змаганнях.

Взаєморозуміння та всебічна підтримка адміністрації, активна робота профспілки сприяють покращенню морального клімату в колективі, дають можливість своєчасно вирішувати проблемні питання і забезпечувати виконання планових завдань.

Особливе місце в діяльності адміністрації та профспілкового комітету займає охорона праці. Для попередження захворювань проводяться медогляди, працюють побутові приміщення, сауна, медпункт. Щоденно проводиться медогляд водіїв перед випуском на лінію. Це дало можливість уникнути нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом.

Петро Степанович Пешко та Віталій Митрофанович Лісовий позитивно оцінили роботу колективу підприємства та побажали подальших успіхів у виконанні покладених обов’язків державою з охорони, примноження та раціонального використання лісових ресурсів краю.

Як результат такої злагодженої роботи, порозуміння між трудовим колективом та адміністрацію лісгоспу, колективний договір на 2020 рік прийнято одноголосно.

Прес-служба Шепетівського лісгоспу

0
репостів
0
репостів