Розділ Бізнес

Лісівники спільно з поліцією проводитимуть рейди з виявлення порушень

Автор 27 січня 2020, 12:25

На базі ДП «Шепетівський лісгосп» відбулася спільна нарада лісівників, на яку були запрошені керівники Полонського та Шепетівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області, оскільки лісові масиви підприємства розташовані на території двох адміністративних районів. 

Метою зібрання було посилення контролю за додержанням законодавства щодо охорони лісів та профілактики лісопорушень. Адже шляхом вирішення даного питання є поліпшення комунікабельності між працівниками лісової охорони та поліції.

Під час наради директор лісгоспу В. М. Сасюк повідомив, що охорона лісу на підприємстві забезпечується державною лісовою охороною. Так, в ДП «Шепетівський лісгосп» постійно діє дві рейдові бригади по недопущенню вчинення та оперативному виявленню лісопорушень, якими в 2019 році було проведено 176 рейдів та виявлено 7 випадків самовільної рубки, якими завдано збитки для лісового господарства в розмірі 21 443 грн.

Крім того, постійно проводяться профілактичні заходи щодо недопущення лісопорушень у вигляді встановлення аншлагів, перекриття лісових доріг, встановлення шлагбаумів, повідомлення в ЗМІ, проведення лекцій з населенням, цілодобове патрулювання лісових масивів, тощо. 

Велика увага лісівників приділяється охороні мисливської фауни від браконьєрів. З метою боротьби з таким негативним явищем, єгерська служба та лісова охорона підприємства здійснює регулярні рейдові виїзди, як результат таких дій у 2019 році було затримано 20 осіб які порушили правила полювання.

Координація дій та проведення спільних рейдів шлях до зменшення та недопущенню незаконних рубок та браконьєрства, - зазначив начальник сектору превенції Шепетівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області В.Лебідь.

Як результат проведеної спільної наради було домовлено про оновлення планів взаємодій та проведення спільних рейдів.

Шепетівське лісове господарство

0
репостів
0
репостів