Розділ Бізнес

Аграрії Шепетівщини завершили збір урожаю сільськогосподарських культур

Автор В. Лопоцюк 13 листопада 2019, 07:38

На сьогоднішній день сільськогосподарські товаровиробники Шепетівщини, незважаючи на складні погодні умови, завершили комплекс осінньо - польових робіт та збирання врожаю сільськогосподарських культур. Слід зазначити, що в поточному році валової продукції сільського господарства в агроформуваннях району вироблено на 9,2 відсотка більше, в порівнянні з минулим роком.

Вагому частку серед сільськогосподарських культур займають зернові та зернобобові культури, яких по всіх категоріях господарств, за оперативними даними, намолочено 113,7 тисяч тонн при урожайності 65 ц/га, що на 1,3 ц/га більше минулорічного. Найбільший їх валовий збір та найвища урожайність у ТОВ «Лотівка Еліт». Тут намолотили 73,3 тис. тонн при урожайності 72,4 ц/га.

Добре попрацювали хлібороби ФГ «Левада – В», де намолочено зернових та зернобобових по 66,2 центнера з кожного гектара, а по урожайності озимої пшениці в даному господарстві отримано рекордний урожай - по 85 ц/га.

Хороших результатів плідної роботи отримано і по ФГ «Агроінвестпроект – 2005» та по ТОВ «Поділля +», де намолочено по 63 та по 61 ц/га зернових відповідно.

Серед зернових культур вагому частку займає озима пшениця, яка є основною продовольчою культурою. Даною культурою було засіяно 8,7 тис. га, намолочено по 64,8 центнерів з кожного гектара, що на 6 ц/га більше сереньообласного показника. Цьогоріч добре вродив ярий ячмінь по 59 ц/га та яра пшениця - по 64 ц/га, що майже в 2 рази більше минулорічного.

Завдяки організованій та злагодженій роботі аграріїв краю добрих результатів отримано по збору пізніх сільськогосподарських культур. Серед них важливе місце займає кукурудза на зерно, якої зібрано 24,3 тис. тонн, урожайність становить 90,5 ц/га. По урожайності кукурудзи лідирує ТОВ «Лотівка Еліт», де намолочено по 117 центнерів з кожного гектара,

Серед технічних культур високу урожайність в поточному році показав цукровий буряк, який вродив по 612 ц/га, що на 121 ц/га більше минулорічного. Вагому частку у структурі валової продукції займають соняшник та соя, яких зібрано на площах 8400 га та 5890 га відповідно. Соняшника намолочено 27 тис. тонн. при урожайності 32 ц/га, сої зібрано 17,7 тис. тонн, урожайність - 30 ц/га, що майже на рівні минулого року.

Наші аграрії краю доклали великих зусиль для того, щоб виростити та зібрати такий урожай. Це завдяки наполегливій праці, високому професіоналізму комбайнерів, трактористів, агрономів, інженерів, всіх працівників, причетних до сільськогосподарського виробництва ми маємо хліб та до хліба. Велика подяка Вам за працю https://agrovinn.com, за любов до землі, за те, що залишаєтесь вірними селу .

Особливо хочеться сказати слова щирої поваги та вдячності за вирощені високі врожаї голові корпорації «Сварог Вест Груп» Агаркову Миколі Миколайовичу, директору ТОВ «Поділля +» Вичавці Івану Івановичу, директору ФГ «Агроінвестпроект – 2005» Поліщук Валентині Марківні, директору ФГ «Левада – В» Воронюк Катерині Миколаївні, директору ТОВ «Агрофірма «Подільський аграрій» Дячуку Миколі Миколайовичу, директору ФГ «Захід - агро» Дорощуку Андрію Миколайовичу та всім керівникам агроформувань району. Це завдяки Вашій мудрості, виваженості, високим організаційним здібностям, багатому господарському досвіду досягнуто високих результатів. Низький уклін Вам, дорогі наші хлібороби!

Напередодні Дня працівників сільського господарства прийміть найщиріші слова вітання із святом. Бажаю Вам міцного здоров'я, наснаги, достатку, благополуччя, щедрих врожаїв та високих прибутків.

Останнє редагування 19 листопада 2019, 18:23
0
репостів
0
репостів