Розділ Бізнес

На Шепетівському цукровому комбінаті обговорили перспективи розвитку буряківництва Поділля

Автор 18 жовтня 2019, 15:03

Компанії "Агроскоп Інтернешнл" та “A’SPIK GROUP” організували науково-практичний семінар для аграріїв Хмельниччини, який відбувся у стінах ПРАТ «Шепетівський цукровий комбінат».

Під час цікавого та інтерактивного заходу сільгоспвиробники в форматі дружнього обопільного діалогу обговорили перспективи розвитку буряківництва на Поділлі, вивчали сучасні аспекти технології вирощування солодкого кореню та ділилися досвідом власних успіхів і здобутків у цукровій царині.

Лектори, серед яких, окрім успішних практиків, були науковці та доктори сільськогосподарських наук, проаналізували сучасну ситуацію на світовому солодкому ринку, спрогнозували цінову політику на найближчу перспективу, визначили можливості для зростання цукрової промисловості України в умовах сьогодення та поділилися алгоритмом оптимального вибору гібридів для терен Поділля. Крім того, на розсуд учасників заходу селекційна компанія «Бетасід» представила і американську методику вирощування цукрових буряків.

Ознайомилися аграрії і з досвідом роботи A’SPIK GROUP. Зокрема, на власні очі побачили процес перетворення цукрових буряків на «біле золоте» на прикладі виробничих потужностей ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», а також дізналися про технології вирощування цукрового кореню аграрними підприємствами групи компаній.

«Напружена конкуренція на світовому ринку цукру вимагає від усіх гравців постійного вдосконалення, пошуку нових шляхів зменшення собівартості та підвищення ефективності, аби залишатися рентабельними. Саме тому такі зустрічі є дуже важливими для вивчення передового досвіду, який безумовно є дуже необхідним для розвитку традиційної й історичної галузі сільського господарства Поділля – буряківництва. Сподіваюся, що аналогічні заходи матимуть постійний характер, а число їх учасників постійно зростатиме», – поділився своїми враженнями від участі в семінарі комерційний директор групи компаній A’SPIK GROUP Василь Ковбель.

Прес-служба ASPIK GROUP - Аспік Груп

0
репостів
0
репостів