Розділ Бізнес

Уряд виділив додаткові кошти на ремонт доріг Хмельниччини

Автор 29 серпня 2019, 13:46

Урядом спрямовано додатково понад 2 млрд. грн. на фінансування бюджетної програми “Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення” за рахунок залишку коштів спеціального фонду держбюджету, який утворився на 01.01.2019, та нерозподілених видатків поточного року. Перепало додаткових коштів і Хмельниччині.

Зокрема, на ремонт доріг Хмельниччини розпорядженням КМУ від 14 серпня передбачені додаткові кошти, у розмірі 142,8 млн. гривень: на реконструкцію та капітальний ремонт - 67,1 млн. грн., на поточний середній ремонт - 75,7 млн. грн.

За ці кошти заплановано відремонтувати обхід м. Старокостянтинова км 2-6, окремі ділянки автодоріг Н-03 Житомир-Чернівці та Т-23-02 Чернелівка-Городок-Смотрич, провести капітальний ремонт вул. Привокзальної у м. Кам'янці-Подільському та завершити реконструкцію західного під'їзду до м. Хмельницького.

В Службі автомобільних доріг області пояснюють, що ці кошти були перерозподілені через заблоковані тендери на ремонт ділянок траси М-12.

«Є підрядники, їх антимонопольний комітет вже включив в чорні списки, які скаргами блокують тендери. Така ситуація не тільки на Хмельниччині, а і по всій Україні. Тому оскільки на інші об’єкти тендери вже розіграні і визначені переможці, вони і будуть профінансовані. Розпочинати нові тендерні процедури не раціонально, тому що вони тривалі, поки відбудеться тендер закінчиться сезон. Тому до переліку робіт додалися нові об’єкти, серед них об'їзна Старокостянтинова. Також на трасі Н-03 буде відремонтовано дві нові ділянки. Окрім того, роботи на «тещиному язику» будуть дофінансовані. Окремими ділянками також проведуть роботи на дорозі Чернилівка – Городок – Смотрич. Додаткові 30 мільйонів також спрямували для завершення робіт з реконструкції західного в'їзду у Хмельницький»

Роботи по ремонту та реконструкції цих об’єктів планують завершити до кінця року, аби освоїти кошти. Загалом за 2019 рік Хмельниччина має освоїти 590 мільйонів 824 тисячі гривень.

 

Шепетівчанам особливо приємно буде почути про виділення 38 083,456 тис. грн. на  поточний середній ремонт автомобільна дороги Т-23-09 Шепетівка — Чуднів — Бердичів на ділянці км 28 + 900 — км 32 + 390, де сумарно мають полагодити 3,49 км дорожнього полотна. 

Останнє редагування 29 серпня 2019, 14:07
0
репостів
0
репостів