Розділ Бізнес

Лісівники встановлюють камери для своєчасного виявлення займання лісів

Автор 27 серпня 2019, 14:01

Для вчасного виявлення загоряння в лісових насадженнях на території держлісфонду було встановлено три спостережні вежі, та дві відеокамери спостереження за лісовими масивами. Цього року, на території лісокомплексу,  додатково встановлено ще одну алюмінієву щоглу з відео спостереженням, що підвищить швидкість виявлення та гасіння пожеж.

Вберегти ліс від пожежі – одне з пріоритетних завдань лісівників. У весняно-осінній період це питання набуває особливої актуальності, адже неконтрольовані підпали сухої трави на полях, розведення вогнищ відпочивальниками поза межами встановлених місць і звичайна людська халатність спричиняють десятки, а той і сотні лісових  пожеж в лісах нашої країни.

Лісівники Шепетівщини постійно працюють над питаннями поліпшення матеріальної бази яка використовується при виявлені і тушінні лісових пожеж. Так на підприємстві функціонує лісопожежна станція, що забезпечена достатньою кількістю засобів гасіння лісових пожеж: ранців, лопат, граблів, постійно в справному стані перебувають два пожежних автомобілі та трактори.

Прес-служба ДП "Шепетівське лісове господарство"

0
репостів
0
репостів