Розділ Бізнес

Шепетівчани у липні платитимуть за газ найменше в області

Автор 17 липня 2019, 00:12

Ціна на газ для населення знову змінилася, при чому у нижчу сторону. Про це повідомляють у прес-службі ТОВ «Хмельницькгаз збут».

«Для жителів Хмельницької області (крім Шепетівки та Шепетівського району) вартість газу в липні становитиме 6 гривень 93 копійки за кубометр. В червні вартість блакитного палива становила 7 гривень 73 копійки. Для шепетівчан та жителів Шепетівського району вартість газу становитиме у липні – 6 гривень 77 копійок за кубометр»

Нагадаємо, ціна на природний газ для кінцевих споживачів тепер змінюється кожного місяця. Це стало можливим завдяки зниженню вартості блакитного палива на світовому ринку. З урахуванням цього в уряді вирішили встановлювати різну ціну залежно від ціни імпортованого газу. Однак вона не може бути більшою від граничної — 9,72 гривні за кубометр. 

Державне регулювання роздрібної ціни газу для населення, підприємств ТКЕ і релігійних організацій включає два елементи. Перший - це ціна газу як товару, що складається з вартості газу і вартості послуг з його постачання. Ці складові ціни регулює Кабінет Міністрів України cвоїми постановами, які є обов'язковими для компаній, на які покладено спеціальні обов'язки. Це державні компанії Нафтогаз України, Укргазвидобування і ряд приватних постачальників природного газу (ПСО). Другий елемент держрегулювання роздрібної ціни - це вартість доставки газу. Тарифи на транспортування та розподіл газу встановлює регулятор НКРЕКП.

0
репостів
0
репостів