Розділ Бізнес

Шепетівська влада йде на зустріч Льонокомбінату

26 березня, напередодні чергової сесії Шепетівської міської ради депутатська комісія з питань земельних відносин, архітектури та будівництва, охорони навколишнього середовища в чергове розглянула питання щодо зміни орендної плати за землю підприємству льонокомбінату у місті Шепетівці.

На черговій сесії міської ради, 28 березня, депутати міської ради розглянуть проект рішення щодо зміни річного розміру орендної плати за користування земельною ділянкою комунальної власності на період будівництва об’єкта нерухомості. Після проведених юридичних консультацій для орендаря пропонують укласти додаткову угоду, яка є невід’ємною частиною діючого договору оренди. У цьому документі міська рада пропонує на період будівництва орендну плату, що становить 79 391, 58 грн. на рік у розмірі 3% від нормативно-грошової оцінки. Відповідно пункту 5 додаткової угоди нормативно-грошова оцінка орендованої ділянки становить 2 646 386, 13 грн. Витяг про нормативно-грошову оцінку надає Держгеокадастр.


Реклама: Пропонуємо тут ознайомитись з широким вибором прекрасних ювелірних виробів, які не лишать байдужою жодну жінку. Більше не потрібно бігати по магазинах у пошуках дорогоцінного подарунку, все тепер можна знайти в одному місці - Eurogold. 


Під час роботи земельної комісії міський голова Михайло Полодюк, роз’яснюючи ситуацію депутатам – членам комісії, зауважив, що до подачі прокуратурою до суду, нормативно-грошова оцінка ділянки становила 529 277,23 грн., при коефіцієнті 0,5, який діяв до 1 січня 2017 року, відсоткова ставка становила 12%, тобто до сплати було 63 513,27 грн. в рік. А прокуратура свого часу подала до суду, коли чинний коефіцієнт став 2,5, а ставка 8%. За її позовом тепер орендна плата мала би становити — 211 710 грн. на рік при грошовій оцінці 2 646 386, 13 грн. Михайло Іванович роз’яснив, що юридично вивчивши дане питання, депутатський корпус міської ради пропонує льонокомбінату додаткову угоду, яка дасть можливість при цій нормативно-грошовій оцінці до кінця будівництва — квітень 2020 року — платити оренду в розмірі 79 391, 58 грн. на рік. Проте юридична служба льонокомбінату наполягає на 3% річних без зміни нормативно-грошової оцінки — 529 277,23 грн. Тоді орендна плата в рік становитиме 15 878 грн.

Аби вирішити дану ситуацію і не втратити інвестора, міська рада проводила  консультації і з юристами і з представниками місцевої прокуратури. У результаті консультацій з представниками прокуратури дійшли висновку, що єдиний можливий варіант вирішення цієї ситуації із чинною нормативно-грошовою оцінкою ділянки — це пропозиція, про яку йдеться в додатковій угоді.

Інший законний шлях виходу із ситуації – це викуп земельної ділянки і в подальшому сплата підприємством «Льонокомбінату» 3%-го  земельного податку. Проте цей варіант представники «Льонокомбінату» наразі не розглядають.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 27 березня 2019, 15:01

Відео

0
репостів
0
репостів