Розділ Бізнес

Дитяче відділення Шепетівської ЦРЛ та школа у селі Корчик отримають гроші на завершення будівництва

Автор 02 березня 2019, 15:20

27 лютого в облдержадміністрації відбулося засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Провів засідання голова облдержадміністрації Вадим Лозовий.

На порядок денний було винесено одне питання: визначення та затвердження переліку перехідних проектів у Хмельницькій області, які отримають подальше фінансування за рахунок коштів ДФРР. Це ті проекти, реалізація яких була розпочата у 2017 чи 2018 році за рахунок цих же коштів.

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2019 рік” цьогоріч для державного фонду регіонального розвитку передбачено 7 млдр. 670 млн.грн. З них 287,994 млн. гривень Мінрегіон України розподілив для Хмельницької області.

Голова адміністрації зауважив, що проекти, представлені сьогодні на розгляд комісії, дійсно мають бути профінансовані цьогоріч, адже майже всі вони перебувають на фінальному етапі, а тому їх завершення є першочерговим завданням. Надалі, додав він, комісія звертатиме увагу на те, щоб проекти, які фінансуватимуться з ДФРР, відповідали стратегії регіонального розвитку. Проект має бути розвитковим для території, де він реалізовується – це одна із ключових вимог.

В підсумку було підтримано виділити фінансування на добудову загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Корчик Шепетівського району у розмірі 13 818 013 грн.  Також на завершення будівництва дитячого відділення на 60 ліжок з поліклінікою на 300 відвідувачів на добу, що в Шепетівці, виділили 1 111 100 грн. А ще 10 368 070 грн отримає Судилківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів на капітальний ремонт будівлі у рамках реалізації концепції «Нова українська школа».

0
репостів
0
репостів