Розділ Бізнес

Підприємство оштрафували за антиконкурентні узгоджені дії

Автор 04 липня 2018, 19:59

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Керамік» (смт. Володарка, Київська область) на 36 тис. гривень за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Відділення розглянуто лист Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області та встановило, що суб’єкти господарювання у січні 2017 року узгодили дії під час проведення комунальним підприємством «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» процедури відкритих торгів щодо закупівлі: Автомобіль вантажний МАЗ-5516 або КРАЗ-65055, що був у використанні, з дизельним двигуном, з повною масою транспортного засобу більше ніж 5 т, але не більше від 20 т (автомобіль-самоскид, призначений для використання на бездоріжжі).

Аналіз документації конкурсних торгів засвідчив узгоджену поведінку учасників під час підготовки та участі в торгах. ФОП Пасічник О.В. та ТОВ «Керамік» розмістили свої пропозиції на електронному сайті публічних закупівель в один день з різницею у часі тридцять п’ять хвилин. Суб’єкти господарювання подали однаково оформлену документацію, хоча такі особливості оформлення не були передбачені замовником та не встановлені державними чи іншими стандартами. ФОП Пасічник О.В. та ТОВ «Керамік» зареєстровані за однією адресою, що може свідчити про співпрацю між ними. Учасники закупівель є пов’язаними особами, ФОП Пасічник О.В. перебував в трудових відносинах з ТОВ «Керамік».

Відділення, здійснивши моніторинг державних закупівель, проведених у 2016-2017 роках з використанням системи публічних закупівель «Prozorro», встановило, що ФОП Пасічник О.В. та  ТОВ «Керамік» спільно брали участь в 8 публічних закупівлях.

За конкурентних умов ФОП Пасічник О.В. та  ТОВ «Керамік» задля забезпечення своєї перемоги пропонували кращі умови за найнижчими (конкурентними) цінами, ніж інші учасники тендеру.

ФОП Пасічник О.В. припинив свою діяльність.

Відповідно до чинного законодавства ТОВ «Керамік» не братиме участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Поділля News

0
репостів
0
репостів