Розділ Бізнес

На Шепетівщині примусили орендаря землі заплатити у восьмеро більше

Автор 22 жовтня 2016, 16:14
Господарським судом Хмельницької області задоволено позов Шепетівської місцевої прокуратури про внесення змін до договору оренди більше 60 га земель резервного фонду Вербовецької сільської ради, які розташовані за межами населених пунктів. Про це повідоляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
За інформацією керівника Шепетівської місцевої прокуратури Івана Комара, ще у 2007 році між райдержадміністрацією та фермерським господарством укладено договір оренди зазначеної земельної ділянки строком на 25 років.  

Розмір орендної плати за користування цією землею спочатку становив 3578 гривень, а в подальшому його збільшено до 8976 гривень у рік. Хоча, згідно з Податковим кодексом України, він повинен складати не менше 3 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тобто близько 70 тисяч гривень

За таких обставин місцевий бюджет недотримував значну суму коштів. І, незважаючи на звернення управління Держземагенства в Шепетівському районі з пропозицією переглянути договір оренди вказаної земельної ділянки та привести його у відповідність до вимог законодавства, орендар ці пропозиції проігнорував. 

Тому прокуратура в інтересах держави звернулася до суду з позовними вимогами, на задоволення яких судом вирішено внести зміни до договору оренди та у вісім раз збільшити річну плату за користування землею.
0
репостів
0
репостів