Розділ Бізнес

Керівництво ПАТ "Шепетівкагаз" підозрюють в умисному доведенні до банкрутства

Автор 08 серпня 2016, 13:54
Керівництво ПАТ "Шепетівкагаз" підозрюють в умисному доведенні до банкрутства Фото із сайту shepetivkagaz.ucoz.ua
7 червня 2016 року Господарський суд Хмельницької області порушив справу про банкрутство ПАТ «Шепетівкагаз», але Головне управління ДФС у Хмельницькій області запідозрило службових осіб в умисному доведенні до банкрутства підприємства. Про це свідчить ухвала Хмельницького міськрайонного суду від 29 липня.
...службові особи ПАТ «Шепетівкагаз», в період часу з 2013 по 2016 роки, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно довели до банкрутства субєкт господарської діяльності ПАТ «Шепетівкагаз», що стало підставою порушення 07.06.2016 року справи Господарським судом Хмельницької області про банкрутство ПАТ «Шепетівкагаз». В результаті зазначених протиправних дій службові особи ПАТ «Шепетівкагаз» позбавили ТОВ «Пропан Трейд» права на відшкодування матеріальної шкоди, спричиненої посадовими особами ПАТ «Шепетівкагаз» на суму понад 14 млн. грн.
Наразі суд надав дозвіл старшому слідчому з особливо важливих справ другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області, начальнику другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області, за їх дорученням працівникам оперативного управління Головного управління ДФС у Хмельницькій області, на тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення з ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» документів, що містять інформацію про рух коштів по рахунках ПАТ «Шепетівкагаз», які відкриті та обслуговуються філією «Західне регіональне управління» ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» та документів справи із юридичного оформлення та обслуговування вказаних рахунків, а саме: карток зі зразками підпису та відтиску печатки, договорів про відкриття та обслуговування рахунків, документів про використання системи Клієнт-Банк-Клієнт, платіжних доручень, грошових чеків, чеків ПОС-терміналів, касових квитанцій, заявок на видачу готівкових коштів та інших документів, що стосуються обслуговування вказаних рахунків.

З 1998 року ПАТ «Шепетівкагаз» очолює Володимир Турінський. За даними SMIDA, «Шепетівкагаз» належить НАК “Нафтогаз України” (25% акцій), ПП “Подiллягаз” (33,06%), фізичній особі (15,26%).

0
репостів
0
репостів