Розділ Бізнес

Як довго ще будуть відмикати електропостачання

Автор 03 грудня 2014, 17:59
Вже всі могли помітили, що періодично в певні години постачання електропостачання припиняється. З цього приводу вчора Хмельницьобленерго провело брифінг.
Заступник генерального директора — головний інженер ПАТ «Хмельницькобленерго» Анатолій Степанюк зазначив, що розпорядження про застосування графіків аварійних відключень підприємство отримало від Державного підприємства «Національна енергокомпанія України «НЕК Укренерго». Графіки вводяться в дію протягом 15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України. Саме він і визначає тривалість та обсяги відключень електроенергії.

Пояснюючи ситуацію, що склалася в енергосистемі України і призвела до вимушених заходів, він відмітив, що графіки аварійних відключень введено у зв’язку з аварійним відключенням 28 листопада енергоблоку № 3 Запорізької атомної електростанції потужністю 1000 МВт, аварійним ремонтом 19 енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, дисбалансом між виробництвом і збільшенням споживання електроенергії через похолодання. Тому для запобігання порушенню гранично допустимих режимів роботи гідроелектростанцій і необхідністю забезпечити надійну роботу Об’єднаної енергосистеми України вводяться такі заходи.
Раніше були випадки, коли вводились графіки обмеження по потужності електроенергії, вони вводились планово, тому про них завчасно попереджали. Вчора і сьогодні команда про графіки аварійних відключень та величину, на яку потрібно зменшити навантаження, доводиться диспетчерами Укренерго та Південно-Західної системи до обленерго. Вчора весь світловий день і ввечері практично до 22 години в нас такі обмеження запроваджені, було введено п’ять черг графіків аварійних відключень на величину більше 60 МВт, сьогодні — на величину більше 70 МВт. Однак, враховуючи, що ситуація в енергосистемі не покращилася, о 10.00 Укренерго ввело всі 10 черг аварійних відключень на величину 126 МВт. Коли і які саме частини міста будуть знеструмлені, сказати заздалегідь ніхто не зможе. Наразі ситуація не покращується. Світло вимикатимуть на 2 години, по 2-3 рази на день.
У зв’язку з важливістю ситуації головний інженер ПАТ «Хмельницькобленерго» звернувся до всіх споживачів з проханням максимально обмежити споживання електроенергії, особливо у години пікових навантажень, та без зайвої потреби не використовувати потужні електроприлади.

В неофіційній розмові, працівники енергопостачальної компанії повідомили, що ремонт на ЗАЕС за розрахунками має завершитись в пятницю, що в свою чергу дасть змогу відмовитись від практики відключення енергопостачання в пікові години.
Останнє редагування 03 грудня 2014, 22:55
0
репостів
0
репостів