Розділ Бізнес

На захист Хмельницької АЕС від російських ударів витратили найменше серед атомних станцій

Автор 02 жовтня 2024, 13:56

«Енергоатом» замовив будівництво захисних споруд для Хмельницької АЕС на 138 млн грн. На захист Південноукраїнської АЕС витратили на 2 мільйони більше, сума договорів для Рівненської АЕС — понад 748 млн грн. Про це повідомляє проєкт DOZORRO TI Ukraine.

Сума може бути неповною, оскільки деякі закупівлі, пов'язані із захистом критичної інфраструктури, не публікуються через питання безпеки або інші обмеження.

Першу закупівлю для Хмельницької АЕС оголосили у липні 2023 року. «Енергоатом» заплатив ТОВ «Будівельна Індустрія Кантріінвестбуд» 12,3 млн грн за розробку проєкту будівництва. Ця ж компанія мала завершити роботи на об’єкті до кінця 2023 року. Вартість будівництва захисної споруди склала 125,8 млн грн.

За даними DOZORRO TI Ukraine, на захист атомних електростанцій в Україні загалом спрямували 1,29 млрд грн. Це в 10 разів менше, ніж витрати на будівництво захисних споруд для українських ГЕС.

unnamed 79

Довідково

Transparency International Ukraine – акредитований представник глобального руху Transparency International, який з 2012 року допомагає Україні ставати сильнішою. Організація комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції в окремих сферах.

TI Ukraine допомогла створити та згодом передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі, eHealth та Prozvit. Також команда впровадила Рейтинги прозорості та підзвітності міст, розбудувала спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями та співзаснувала коаліцію RISE UA, що захищає доброчесність і ефективність у відбудові.

Останнє редагування 02 жовтня 2024, 14:22
0
репостів
0
репостів