Регіон, в якому розташовані землі корпорації «Сварог Вест Груп», є одним з найсприятливіших для вирощування сої в Україні. Саме тому цього сезону соя у структурі посівів корпорації «Сварог Вест Груп» є основною культурою. Її посіяно на понад 30 тис. га земель, що на 20% більше, ніж минулого року.
Потрібна віза в Канаду і не знаєте з чого почати? За цим посиланням http://helpvisa.com.ua/kanada ви знайдете всю необхідну інформацію щодо отримання візи в Канаду, а також зможете замовити її оформлення. Наші спеціалісти зберуть всю необхідну документацію за вас і ви отримаєте візу вже в найкоротші сроки.
«На полігонах екологічного випробування «Сварог Вест Груп» закладено 47 сортів сої іноземної селекції. Наші фахівці спостерігають за розвитком рослин протягом усього вегетаційного періоду – здійснюються фенологічні спостереження, структурний аналіз, облік врожайності тощо. Теперішній стан посівів виправдовує очікування, однак остаточні висновки про врожайність зможемо зробити тільки після збору», – говорить директор департаменту з планування та контролю в галузі рослинництва Геннадій Ґудзь.
За його словами, у зв’язку з появою нових сортів виникає потреба підбору найоптимальніших елементів технологій догляду, які здатні підвищити врожайність сої. Враховуються строки, способи та норма висіву, потреба рослин у мінеральному живленні, які залежать від особливостей окремого сорту чи гібриду. «Одна з головних вимог, яких необхідно дотримуватись під час вирощування сої, – забезпечення якнайкращого освітлення листкової поверхні. Тому у цьогорічних посівах ширину міжрядь збільшено до 45 см. У результаті спостерігаємо краще галуження стебел, зростання кількості бобів тощо. Підбираючи оптимальну норму висіву, враховуємо теплові одиниці сорту сої, здійснюємо якісне калібрування насіння з одночасним нанесенням інокулянта без розриву в часі під час посіву. На даному етапі спостерігаємо, що підібрані технології догляду та сортова агротехніка є ефективними і виправдовують прогнози», – додає Геннадій Ґудзь.
Геннадій Ґудзь також звернув увагу на технології, які дозволяють корпорації досягти високих результатів врожайності сої – а саме, використання якісного посівного матеріалу, що пройшло якісну доробку на сучасному насіннєвому заводі корпорації, в тому числі обробку солями (дана технологія є ноу-хау науковців «Сварог Вест Груп», на сьогодні проходить патентування); здійснення аналізу ґрунтів та відповідно розробка схем оптимального живлення рослин; використання якісної високопродуктивної техніки від передових світових виробників, що дозволяє якісно, швидко та з мінімальними втратами в полі зібрати врожай.
«Особлива увага приділяється технології диференційованого внесення добрив. Так, завдяки правильно визначеній нормі внесення добрив у 2013 році приріст врожайності сої в рамках корпорації склав близько 5% порівняно з контрольними ділянками, – коментує директор департаменту автоматизації виробничих процесів «Сварог Вест Груп» Максим Маярчук. – Соя – високомаржинальна культура і найкращий перетворювач поживних речовин у білок. Враховуючи те, що витрати на вирощування сої набагато нижчі, ніж на інші культури, а ціна на сою тримається на високому порівняно з іншими культурами рівні, вирощування сої є дійсно рентабельним бізнесом. У минулі роки найвища врожайність, яку ми отримували в кліматичних умовах регіону діяльності компанії сягала 4-4,2 т/га, але це не межа, оскільки даний результат було отримано на наших полях у 2013 році, який виявився дуже складним з огляду на погодні умови».