Розділ Бізнес

Через виведення в ремонт енергоблока АЕС завтра будуть знеструмлюватися дві черги одночасно

Автор 14 червня 2024, 19:28

В суботу, 15.06.2024 року, за розпорядженням НЕК «Укренерго» погодинні відключення будуть з 08:00 до 23:00. Про це повідомив Відділ зв`язків з громадськістю Хмельницькобленерго.

Зверніть увагу, з 16:00 до 20:00 одночасно будуть знеструмлюватися дві черги. Решту дня – по одній черзі. У разі отримання додаткових розпоряджень щодо обмежень, оперативно інформуватимемо.

photo 2024 06 14 19 29 54

Дізнатись свою чергу ви можете тут.

Наступного тижня ситуація в українській енергосистемі буде відчутно складнішою, ніж цього. Про це в інтерв’ю «Українській правді» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, уникнути відключень побутових споживачів не вдасться через два фактори. Це – прогнозоване зростання енергоспоживання через повернення спеки і виведення в ремонт чергового енергоблока АЕС.

«Ми будемо мати справу відзавтра вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня – ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС. Це пов’язано саме з ремонтною кампанією. І часто люди, коли чують «ремонтна кампанія», у них виникають запитання: чи не можна ці ремонти перенести, чи можна ці ремонти відкласти, скасувати? Справа в тому, що ця ремонтна кампанія, вона, по суті, є кампанією з перевантаження палива, під час якого здійснюються ремонти. Тому, оскільки паливо має здатність виробляти енергію тільки певний час, і коли воно вигорає – його треба точно міняти. Тому ці речі дуже важко якось «посунути» в часі. Це можна відтермінувати на декілька днів, або на тиждень такий ремонт, але точно його не можна повністю усунути, тому що це пов’язано саме з кампанією із перевантаження палива на АЕС», – зазначив Володимир Кудрицький.

Останнє редагування 14 червня 2024, 19:34
0
репостів
0
репостів