Розділ Бізнес

Протягом місяця через «Дію» запрацює електронне бронювання

Автор 30 травня 2024, 13:59

Урядова постанова щодо запуску електронного бронювання через «Дію» буде готова найближчим часом, а робота над функціоналом займе три-чотири тижні. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час форуму «Гроші для Перемоги» від Forbes Ukraine.

"Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якнайшвидше. Так вийшло, що цим треком займаються Мінекономіки та Мінцифра... На порталі "Дія" буде запущено функціонал електронного бронювання", – цитує Черногоренко агентство "Інтерфакс-Україна".

Усі компанії, які бронюватимуть своїх людей через «Дію», мають користуватися позитивною дискримінацією, вважає заступниця міністра оборони.

"Все що необхідно з точки зору бази "Оберіг" ми зробили. Найближчим часом буде готова відповідна постанова. Я думаю, що для того, щоб підкрутити функціонал, колегам потрібно три-чотири тижні", – додала вона.

Справедливий механізм бронювання співробітників від мобілізації – один із ключових запитів бізнесу. З початку 2024-го в Офісі президента та Верховній Раді дискутуються різні моделі економічного бронювання, які пропонують сплату певної суми грошей чи податків в обмін на бронь.Нині ця концепція на паузі.

Натомість в уряді хочуть повернутися до ідеї електронного бронювання, яку мали запровадити ще восени 2023-го.

У Кабміні готується механізм бронювання співробітників через портал «Дія», підтверджує в коментарі Forbes перша віцепремʼєрка та міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Це буде швидкий і зрозумілий процес для бізнесу», – обіцяє вона.

0
репостів
0
репостів