Розділ Бізнес

Пенсіонерка продала стакан тютюну за 35 грн та отримала штраф 17 тис грн

Автор 18 травня 2024, 12:57

У Шепетівці місцева пенсіонерка заплатить 17 тис. грн штрафу за те, що з рук без ліцензії продала стакан тютюну за 35 грн. Таке рішення ухвалила суддя Шепетівського міськрайонного суду.

Згідно постанови, 20 квітня 2024 року близько 08.34 год. пенсіонерка на території привокзального ринку здійснювала роздрібну торгівлю тютюном для куріння з рук, а саме: здійснила продаж 1 стакану тютюну за ціною 35 грн. Зробила це без отримання відповідної ліцензії на провадження такого виду господарської діяльності, чим порушила ст.ст.1, 11, 15 ЗУ «Про державнерегулювання виробництваі обігуспирту етилового,коньячного іплодового,алкогольних напоїв,тютюнових виробів,рідин,що використовуютьсяв електроннихсигаретах,та пального», та вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.164 КУпАП.

В судовому засіданні обвинучена вину визнала та пояснила, що вона є суб`єктом підприємницької діяльності, не отримувала ліцензію на продаж тютюнових виробів, однак продавала тютюн через скрутне матеріальне становище, у вчиненому розкаялася.

На думку судді, пенсіонерка порушила закон про держрегулювання виробництва і обігу тютюнових виробів. Суд визнав пенсіонерку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КУпАП, та наклав на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17 000 гривень, без конфіскації предметів торгівлі та виручки. Також стягнув в дохід держави судовий збір в сумі 605,60 грн.

Варто зауважити, перед цим цю ж пенсіонерку судили за той самий тютюн і його продаж на привокзальному ринку. Тоді суддя закрила справу, бо в матеріалах справи не було доказів, що вилучена в пакеті жінки речовина є тютюновими виробами. Також були відсутні докази отримання виручки за продаж тютюну.

0
репостів
0
репостів