Розділ Бізнес

У Славуті взялись наводити лад з нелегальними таксистами: службам поставили дедлайн

Автор 29 квітня 2024, 15:39

Днями відбулася робоча зустріч, у якій взяли участь міський голова Василь Сидор, начальник Славутської ДПІ Володимир Яремчук, начальник Славутського відділення поліції Сергій Возгречко та суб’єкти господарювання, які є власниками інформаційних служб, що надають послуги таксі на території Славутської громади.

Акцентували увагу на необхідності обов’язкової реєстрації кожної фізичної особи, яка надає послуги таксі, відповідно до вимог податкового та трудового законодавства.

Начальник Славутської ДПІ Володимир Яремчук зазначив, що уже зареєстрували свою діяльність 32 суб’єкта (попередньо було 3). Крім того, суб'єкти господарювання повинні дотримуватися законодавчих вимог щодо обов'язково застосування РРО та/або ПРРО при наданні своїх послуг.

«Ми зацікавлені в тому, щоб все було легітимно і щоб всі працювали в рамках чинного законодавства», - наголосив міський голова Василь Сидор.

У ході зустрічі її учасники поспілкувалися щодо й інших питань. Одне з них – місця стоянок таксі. Присутніми представниками служб таксі було запропоновано такі місця облаштувати у кожному мікрорайоні міста.

Було визначено термін, до якого потрібно зареєструвати свою діяльність, адже вийде так, що одні працюють легально і сплачують податки, інші – ні. Цей термін – до 1 травня поточного року. Після цього будуть здійснюватися контрольно-перевірочні заходи суб’єктів господарювання та фізичних осіб, які надають послуги з перевезення пасажирів за допомогою таксі, на предмет порушення чинного законодавства у здійсненні даного виду діяльності.

Пресслужба Славутського МВК.

Останнє редагування 29 квітня 2024, 16:57

Відео

0
репостів
0
репостів