Розділ Бізнес

Майже вдвічі більше коштів на ремонт доріг, ніж на ЗСУ: підсумки 2023 року

Автор 28 грудня 2023, 16:00

До кінця підходить 2023 рік, і певно, з цієї нагоди міський голова Шепетівки Віталій Бузиль сьогодні у себе на сторінці опублікував інфографіку щодо витрат з бюджету громади на підтримку Збройних Сил у цьому році. Ми ж у свою чергу порівняли суми з витратами на ремонт доріг та вкладання бруківки.

Мер повідомив, що з перших днів вторгнення, перед Шепетівською міською радою постав виклик перерозподілу бюджетних видатків для підвищення обороноздатності ЗСУ. Питання виділення коштів із бюджету громади розглядалися на кожному пленарному засіданні сесії та виконавчого комітету. За два роки на виконання заходів по забезпеченню обороноздатності України з бюджету громади виділено понад 44 000 000 грн.

Потребу наших захисників з'ясовували у них безпосередньо, здійснивши вісімнадцять відряджень до наших земляків, які тримають оборону від харківського до запорізького напрямків.

Цьогоріч заходи були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення військових частин, підрозділів територіальної оборони, добровольчих формувань та інших підрозділів, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ. 

На сесіях міської ради було прийнято 3 програми:

  • «Програма забезпечення заходів мобілізаційної підготовки міста Шепетівка, сіл Пліщин, Плесна, Жилинці на 2021-2025 роки».
  • «Програма заходів національного спротиву Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік».
  • «Програма підтримки військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань України від агресії російської федерації, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС та членів сімей військовослужбовців ЗСУ».

У 2023 році з бюджету громади на ЗСУ було виділено понад 21 168 000 грн:

  • 6 700 000 грн субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на проведення фінансування військовим підрозділам та формуванням.
  • 10 700 000 грн на забезпечення перевезень мобілізаційних ресурсів, відновлення рухомого складу транспортних засобів, придбання генераторів, систем нічного бачення та відеоспостереження, супутникових модемів SpaceXStarlink, засобів радіозв'язку, військової форми, пального, квадрокоптерів та ін.
  • 3 700 000 грн на підтримку військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС та членів сімей військовослужбовців ЗСУ. Відшкодування витрат пов'язаних з похованням загиблих, одноразовою грошовою допомогою для вирішення матеріально-побутових потреб, допомога родинам загиблих, пораненим бійцям.

Ми ж з допомогою електронної системи публічних закупівель Prozorro проаналізували скільки коштів з бюджету громади було виділено на ремонт доріг та вкладання бруківки. Підрахували лише закупівлі, де замовником виступало Управління житлово-комунального господарства Шепетівської міської ради. Нам вдалось знайти 6 тендерів:

Назва

Сума у грн

Виконавець

Благоустрій території міського кладовища, поточний ремонт заїзду до секторів 25Б і 25В по вул.П'яскорського,10 в м.Шепетівка Хмельницької обл. 3 813 076,57 ПП "МВМ-13"
Поточний середній ремонт проїзної частини та тротуарів вул. Чкалова від перехрестя з вул. Героїв Небесної Сотні до перехрестя з проспектом Миру в м. Шепетівка Хмельницької області ( Код ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" - 45230000-8 Будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь 6 167 034 ТОВ "ДОРБУД СЕРВІС ГРУП"
Поточний середній ремонт проїзної частини та тротуару вул. Горбатюка від перехрестя з просп. Миру до до перехрестя з пров. Короленка в м. Шепетівка Хмельницької області 10 697 041,20 ТОВ "ДОРБУД СЕРВІС ГРУП"
Поточний середній ремонт проїзної частини та тротуару пров. Гоголя від перехрестя з вул. Січових Стрільців до перехрестя з вул. Горького в м. Шепетівка Хмельницької області 5 612 490,00 ТОВ "ДОРБУД СЕРВІС ГРУП"
Поточний середній ремонт проїзної частини та тротуару вул. Січових Стрільців від перехрестя з пров. Гоголя до перехрестя з вул.Гоголя в м.Шепетівка Хмельницької області 10 936 477,20

ТОВ "ДОРБУД СЕРВІС ГРУП"

Поточний ремонт тротуару по вул. Промисловій від перехрестя з вул. Судилківська до перехрестя з пров.Гранітний в м.Шепетівка Хмельницької обл. 2 710 701,58 ПП "МВМ-13"

Тобто загалом на ремонт доріг у 2023 році було виділено 39 936 820,55 грн, що практично вдвічі більше, ніж було виділено на потреби ЗСУ.

Останнє редагування 28 грудня 2023, 20:00
0
репостів
0
репостів