Розділ Бізнес

ХАЕС буде добудовувати спеціальний кран, який мав працювати на Запорізькій АЕС

Автор 27 грудня 2023, 16:53

На Хмельницьку АЕС для добудови енергоблоків доставили автомобільний кран вантажопідйомністю 50 тонн. Наддовгий, надміцний і високочутливий вантажопідйомний мобільний кран придбали для потреб Запорізької атомної електростанції, однак попрацювати там він не встиг.

Через окупацію ЗАЕС російськими військовими постачальник доправив цей спецкран на майданчик ВП «Аварійно-технічний центр».

Нині унікальний автокран SANY вантажопідйомністю 50 тонн змінює місце локації та буде задіяний на будівництві нових енергоблоків Хмельницької АЕС. Зокрема, ним користуватимуться при добудові енергоблоків №3 та №4 ХАЕС, а також для зведення нових енергоблоків за технологією Westinghouse АР1000.

Головна особливість автокрану – його телескопічна стріла. Вона піднімає вантаж на висоту до 42 м – цього достатньо для роботи на верхніх відмітках реакторних відділень блоків, які будуються.

Спеціалізований транспортний засіб обладнаний системою, яка запобігає перекиданню та забезпечує високу стабільність і безпечність експлуатації.

Енергоатом

0
репостів
0
репостів