Розділ Бізнес

Стало відомо де і за скільки на Шепетівщині можна придбати ялинку до свят

Автор 02 грудня 2023, 17:27

Лісівники Хмельниччини розпочали реалізовувати ялинки. Як зазначають в Подільському лісовому офісі «Ліси України», придбати їх можна буде як на території лісгоспів, так і на спеціально обладнаних майданчиках у різних локаціях області.

У Подільському лісовому офісі працюватиме понад 40 торговельних точок. У асортименті - ялина, ялиця та сосна. Деякі філії також реалізовують ялинки у горщиках.

Купуючи дерево офіційно, ви сплачуєте податки, з яких формується бюджет вашої громади та всієї країни. Тож наголошуємо, на кожній ялинці має бути бирка зі штрих-кодом, а у продавця - документи на рослину. Перевірити легальність можна з телефону через додаток Ялинка.info або через веб-сайт. Потрібно ввести номер з етикетки дерева і сервіс покаже усю необхідну інформацію.

Нагадаємо, новорічні ялинки та сосни заготовляються на спеціальних плантаціях, або ж під час рубок формування і оздоровлення лісів, тому нанесення шкоди екосистемі не буде. Термін вирощування складає 4-8 років. Цей «новорічний врожай» – найбільш швидкостиглий. Адже зазвичай дерева ростуть, у залежності від породи, від 60 років і більше.

Як нам розповіли у Шепетівському лісовому господарстві, ялинки почнуть реалізовувати з понеділка у магазині “Лісовичок” Кам'янетського лісництва. Вже згодом вони з'являться навпроти пожежної частини у Шепетівці.

Ціни коливаються від 120 до 600 грн. Усе залежить від розміру ялинки. У наявності – від пів метра до більше 3-х метрів.

Де на Шепетівщині можна придбати новорічні дерева

Ізяславське лісове господарство: Ізяслав, вулиця Михельська, 32, Віталій Зайчук - 096 515 18 03, Михайло Мартинов – 067 318 92 51.

Славутське лісове господарство:

  • Славута, вулиця Покровська,1;
  • Славута, вулиця Б.Хмельницького, 151;
  • Славута, вулиця Приміська, 1А (Торгівельний павільон “Лісовичок”);

Тетяна Поєнко – 067 384 10 19.

Шепетівське лісове господарство:

  • Шепетівка, вулиця Героїв Небесної Сотні, 133;
  • Шепетівка, вулиця Митрополита Шептицького, 53 (навпроти пожежної частини);
  • село Кам'янка, Кам'янське лісництво, “Лісовичок”

Анна Кирильчук – 097 260 13 41.

Останнє редагування 02 грудня 2023, 18:12
0
репостів
0
репостів