Розділ Бізнес

На Шепетівщині капітально відремонтували міст вперше за 53 роки

Автор 25 жовтня 2023, 17:22

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій област розповіла про ще одну роботу на штучних спорудах дорожнього господарства Шепетівщини. Сьогодні завершено ремонтно-відновлювальні роботи на мосту через річку Безіменна у селі Губельці, Улашанівської сільської громади Шепетівського району Хмельницької області, яким пролягає автошлях територіального значення Т-18-04 Корець -Славута - Антоніни.

В межах експлуатаційного утримання мостового переходу, було виконано наступний комплекс робіт:

  • Видалення чагарнику та розчищення русла водойми;
  • Укріплення откосів залізобетоном;
  • Відновлення захисного шару бетону на мостових балках, ригелях і опорах;
  • Встановлення металевої бар'єрної огорожі на підходах;
  • Влаштування захисного шару бетону на тротуарних блоках;
  • Фарбування бетонного колесовідбійника та перильного огородження.

Довідково: штучна споруда має довжину 12,46 метрів та габарит 10,3 метра з тротуарними блоками по 1 м шириною. Міст зведений ще у 1970 році, з того часу жодного разу не ремонтувався капітально.

Нагадаємо, на період воєнного стану на Хмельниччині призупинено реалізацію проектів з повноцінного відновлення дорожньої інфраструктури. При цьому, вкрай важливим є безперебійне функціонування основних логістичних маршрутів, якими відбувається постачання товарів гуманітарного призначення та маршрутів, які працюють для забезпечення потреб війська. Тому, усі дорожньо-відновлювальні роботи проводяться за рахунок експлуатаційного утримання в межах наявного фінансування.

0
репостів
0
репостів