Розділ Бізнес

У Шепетівці працювала робоча група з напрацювання і реалізації заходів енергетичної ефективності

Автор 30 серпня 2023, 13:47

Протягом трьох днів представники робочої групи на чолі з заступником начальника ОВА Сергієм Ткачуком проводять виїзні засідання у Старокостянтинівській, Шепетівській, Славутській, Полонській та Ізяславській громадах. Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної військової адміністрації.

До участі в обговорені запросили консультанта проєкту USAID ESP Євгена Нікітіна, завідуючого відділом Інституту газу НАН України Костянтина П’яних, гендиректора Міжнародного центру газових технологій Дмитра Комісарєнка, представників органів місцевого самоврядування, відповідальних за енергетичний менеджмент, представників бізнесу області та інших зацікавлених осіб.

371116865 628506409429304 5872861240612549202 n

Серед основних питань, яким приділена увага: створення системи енергетичного менеджменту, ініціація енергоефективних проектів в рамках РПЗЕЕ, використання відновлювальних та місцевих енергетичних ресурсів, забезпечення енергетичної незалежності та стійкості місцевої громади, залучення бізнесу до реалізації енергоефективних проектів, залучення фінансування для реалізації заходів з енергетичної ефективності тощо.

Принагідно зазначимо, що за підтримки USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) у Хмельницькій області встановлять вісім когенераційних установок (КГУ) загальною потужністю близько 5.8 мегават. Загалом цього року USAID ПЕБ планує надати 41 когенераційну установку, що дозволить 19 українським містам забезпечити аварійне електроживлення об’єктів теплокомуненерго та постачання тепла для об’єктів соціального значення (школи, дитсадки, лікарні тощо).

0
репостів
0
репостів