Розділ Бізнес

Майдан-Вильський кар’єр — найбільший постачальник польового шпату на території Східної Європи

Автор 02 червня 2023, 13:05

Начальник Шепетівської районної військової адміністрації Олексій Глушаков разом з головою Шепетівської районної ради Олегом Кулінським та заступником Ольгою Лащ в рамках робочої поїздки ознайомилися з виробничими потужностями Майдан-Вильського кар’єру.

Під час війни, незважаючи на безпрецедентні виклики підприємство продовжує працювати, надавати робочі місця, сплачувати податки до державного та місцевих бюджетів територіальних громад Шепетівського району.

Після робочої наради разом з керівництвом Майдан-Вильського кар’єру Аркадієм Кузьменко та КП «Полонський завод «Маяк» Віталієм Свінціцьким було оглянуто виробничий цикл підприємства, лабораторію та будівництво сучасного комплексу магнітного збагачення шихти польовошпатової мокрим способом.

Майдан-Вильський кар’єр — найбільший постачальник польового шпату на території Східної Європи. Загальні запаси родовища оцінюються в більш ніж 19 млн. т польового шпату. Засновником ТОВ «Майдан-Вільський кар’єр» є Керамічна група «Голден Тайл» – один із найбільших українських виробників керамічної сировини та керамічної плитки, найбільший експортер керамічної плитки з України.

На підприємстві встановлені єдині в Україні високотехнологічні виробничі системи шведської компанії SANDVIK – світового лідера в галузі обладнання для гірничо-видобувних компаній. Системи призначені для очищення та подрібнення польового шпату до фракції 1-5 мм. Крім того, в кар’єрі встановлений комплекс магнітної сепарації компанії ASKA – світового виробника обладнання для збагачення польового шпату.

На підприємстві працює сучасна лабораторія з сертифікованим обладнанням провідних виробників, зокрема, єдиний в регіоні спектрометр виробництва США – Rigaku NexQC +.

Шепетіська РВА

0
репостів
0
репостів